Willy @ work

Het is altijd spitsuur in mijn hoofd. Mijn gedachten racen alle kanten op en ik bedenk de meest creatieve ideeën. Die ik vervolgens niet opschrijf en dus weer vergeet. Daarom heb ik mijzelf nu aangeleerd om altijd een notitieboekje bij de hand te hebben. Want de beste ingevingen komen altijd wanneer je het niet verwacht, bijvoorbeeld ‘s nachts of wanneer je een goed gesprek met iemand hebt gevoerd. Mijn hoofd zit dan zo vol met alle informatie, dat het er eigenlijk ook zo snel mogelijk weer uit MOET. Ook omdat dit mij meer overzicht geeft over datgene wat ik tijdens die dag of tijdens dat gesprek geleerd hebt. Of waar ik door geïnspireerd ben geraakt. Dit gebeurt eigenlijk altijd vanuit een soort natuurlijke flow. Schrijven vanuit flow is daarom een stuk gemakkelijker (en sneller!) dan schrijven over een onderwerp dat je ooit wel van tevoren hebt bedacht, maar waar je toch tegenaan zit te hikken, omdat je even geen inspiratie voelt.

me as an entrepreneur

Altijd 100% geïnspireerd zijn is een mythe

Altijd 100% geïnspireerd zijn is sowieso een mythe, zelfs voor schrijvende ondernemers 😉 Er zijn genoeg dagen waarbij ik er met moeite een blog van nog geen 500 woorden uitpers. Ik doe wat ik moet doen omdat het mijn werk is en ik graag consequent wil zijn, maar leuk is dan toch anders. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg dagen dat ik direct voel waar ik over moet schrijven, omdat het een topic is dat mij op dat moment boeit of omdat het onderwerp continue in mijn hoofd rond blijft zoemen. Wanneer ik op het moment zelf voel dat er echt iets uit mijn hoofd moet, omdat er niks anders meer ‘bij’ past, is het tijd om mijn notitieboekje erbij te pakken.  In een paar zinnen schrijf ik dan op waar mijn volgende blog over gaat of ik schrijf juist een heleboel pagina’s vol, omdat ik er de tijd voor heb en niet meer kan stoppen met creëren. Dan zit ik dus lekker in de flow. Het is voor iedere ondernemer slim om hier zo optimaal mogelijk gebruik van te maken. Wacht dus niet met schrijven tot je het gevoel hebt dat je er de tijd of de inspiratie voor hebt. Maar start met schrijven op het moment dat jij voelt dat er een tof idee of onderwerp in je hoofd opborrelt. Inspiratie komt vaak ook pas tevoorschijn op het moment dat jij je pen op papier zet, of wanneer jij je eerste letter typt op een leeg Word-document. Je kunt dus wel eeuwig gaan zitten wachten, maar dan gaat er natuurlijk nooit iets gebeuren. Wees productief en start.

Willy aan het werk

Stel jezelf kwetsbaar op in je teksten: wees authentiek

Voel je op dit moment aan jezelf dat je een specifiek topic al een heel lange tijd hebt willen behandelen in een blog, maar twijfel je om erover te schrijven vanwege mogelijk nare reacties vanuit je omgeving? Of ben je bang dat je je dan wel erg kwetsbaar opstelt? Mijn advies is om het toch op te schrijven. Jezelf kwetsbaar opstellen kan natuurlijk best even spannend zijn, maar het maakt jou wel uniek. Je bent wie je bent. Wees daar trots op. Dat is waar de online wereld nu absoluut om schreeuwt: authenticiteit. Ik zie zoveel ondernemende vrouwen die meer van hetzelfde doen, dat ik het inmiddels vrij lastig vind om te bepalen bij wie ik nu moet zijn, wanneer ik ècht goed geholpen wil worden. Dus zoek ik het voorlopig zelf uit, omdat ik dan in ieder geval zeker weet dat het loopt zoals ik dat graag wil.

Willy blij

Be real

Ik doe de dingen op mijn eigen manier en ik vind dat goed genoeg. Wanneer je shit gaat kopiëren van andere, succesvollere ondernemers kan het misschien even voor je werken, maar in the end werkt het je alleen maar tegen. Waarom? Jouw klanten zien jou niet langer als onderscheidend en weten niet waarin JIJ nou precies het verschil kan maken voor ze. Bovendien is het zo, dat datgene wat voor een ander wel werkt, niet per se voor jou hoeft te werken. Je kunt wel dingen na gaan doen van succesvollere ondernemers, maar die opereren op een heel ander niveau dan jij. Zij werken vanuit hun eigen flow, anders waren ze niet zo succesvol geworden. Uiteindelijk gaan je klanten zien dat de verhoudingen scheef zijn en merken ze dat jij niet oprecht vanuit je hart en dus vanuit flow schrijft. Ze prikken al snel door je ‘marketingtrucjes’ en mooie verhalen heen. Wees echt en schrijf vanuit je eigen flow aan gedachten, ideeën en gevoelens. Volg je eigen pad en leer schrijven vanuit intuïtie.

Uit het raam staren

Ken je missie en schrijf vanuit je hart

Wanneer je hiermee start, gaat dit alle verschil van de wereld voor je maken. Klanten pikken feilloos op of jouw energie klopt met wat je geschreven hebt. Ook zal je niet zo snel meer om blog- of tekstonderwerpen verlegen zitten.  Zolang jij voor jezelf helder hebt wat je missie is, is het van belang om al jouw teksten hier op de een of andere manier weer naar te herleiden. Ik heb het bijvoorbeeld in mijn blogs niet alleen over schrijven en schijftips, maar ook over mijn ondernemerschap en over andere persoonlijke zaken in mijn leven. Waarom? Omdat het mijn missie is om vrouwen die zich vroeger niet gezien en gehoord voelden (waaronder ikzelf), een podium te geven waarop ze hun verhaal wel mogen en kunnen vertellen. Door het schrijven van hun persoonlijke verhaal op hun website en in hun blogs. Om anderen te inspireren, te raken en te leren dat het ook anders kan. Dat je jezelf niet in een hoekje hoeft te verstoppen, simpelweg omdat je een vrouw bent die haar kop boven het maaiveld uitsteekt als ondernemer. Omdat je voelt dat het jouw missie is om anderen te helpen met datgene wat jij het allerbeste kunt. Omdat het oké is om beter te zijn dan gemiddeld en vanuit je eigen authentieke flow te schrijven over wat jou raakt in de wereld. Deze missie zorgt ervoor dat ik gemakkelijk vanuit flow kan schrijven. Start er vandaag nog mee en laat je zien!

Verjaardagactie

Wil jij ook leren schrijven vanuit flow en intuïtie? Je leert het in mijn online blogcursus ‘Steengoed Zakelijk Leren Bloggen’ die slechts een uurtje van jouw tijd in beslag neemt. Je kunt gemakkelijk betalen met iDeal, waarna de cursus direct in jouw mailbox verschijnt.

Veel schrijfplezier!

Ben je benieuwd naar mij? Download dan geheel gratis mijn driedelige online videoserie ‘3 geheime strategieën om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog’ rechtsonder op de homepage.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *