Willy wapperende jurk

Jouw mening en stem doen ertoe. Altijd.

Wat te schrijven in tijden van crisis? Je kunt er niet meer omheen: de wereld zit even in een tijdelijke crisis. En die crisis is er misschien wel gekomen omdat we de aarde geen rust gunden. Die aarde heeft ons nu mooi teruggepakt. De vogels fluiten harder, de lucht is schoner, mensen keren naar binnen en er is minder vervuiling. #karmastrikesback. Maar ik kan me goed voorstellen dat je je gespannen voelt en in onzekerheid leeft. Zeker wanneer je een business hebt die niet geheel online draait, zoals dat bij de mijne gelukkig wel het geval is. Misschien ben je moe van het overdenken en overanalyseren.  En vraag je je nu af wat er nu allemaal wel en niet klopt van wat je dagelijks hoort. Of vraag je je af:

‘Wat mag ik nu allemaal wel en niet zeggen? Moet ik nu juist wel of niet zichtbaar zijn? En mag ik nog steeds gewoon mijn betaalde aanbod doen of zien mensen dat als niet oké, alsof ik wil profiteren van de crisis? Al die gedachten denderen maar op en neer in je brein. Je zit veel binnen en beweegt nauwelijks, waardoor je weinig afleiding hebt en veel alleen bent met je eigen gedachten en gevoelens. Misschien heb je wel gehamsterd en heb je inmiddels de ladingen koekjes die je had ingeslagen, alweer opgegeten. Vanuit angst, onzekerheid of verveling. Maar weet je nog steeds niet goed wat je nu moet doen.

Het antwoord daarop is, is dat niks wat jij doet ‘fout’ is, ook niet als anderen dat wel als zodanig bestempelen. Je kunt alles schrijven wat je wilt en denk er vooral om dat je jezelf daarbij niet inhoudt. Maar dat je op komt dagen zoals je dat altijd hebt gedaan. Als die inspirerende, humoristische bedrijfseigenaar die altijd iets waardevols te vertellen heeft.

Houd jezelf niet in en maak jezelf niet kleiner dan je bent.

Blijf niet stil uit angst om anderen een vervelend gevoel te geven.

Laat je stem niet verloren gaan in al het nieuws over het gevreesde virus dat dag en nacht rondgaat op Social Media en waar je niet aan lijkt te kunnen ontsnappen.

Jouw stem is je persoonlijkheid op papier en die mag je niet verliezen. Je moet je stem niet onderdrukken of datgene negeren wat jij echt te zeggen hebt en wilt delen met de wereld.

Natuurlijk kun je weleens verdwalen in je eigen gedachten, ideeën of je eigen wereld en weet je niet goed hoe je die vanuit je hoofd in de juiste woorden op papier moet zetten. Terwijl je voelt dat je echt iets te delen hebt met de wereld.

Maar dit kan ook heel spannend zijn wanneer er geen pandemie zou zijn.

Dus hoe versla je die angst?

Door gewoon te doen en in te tunen op wat je hart je ingeeft.

Door iedere dag te schrijven en daarmee anderen te inspireren.

Laat je stem gelden en zie hoe jouw community van klanten, volgers of fans jou zien als baken waar ze graag naar luisteren en naar kijken.

Omdat jij ze vertrouwen en rust geeft.

Keer je rug niet toe naar de gave van zelfexpressie die jij bij je geboorte al meegekregen hebt. Blijf je boodschap, je waarheid en jouw gedachten delen. Deel je mening, laat jezelf van je gekke, grappige kant zien en laat je persoonlijkheid overal in doorschijnen.

Er verandert namelijk niets. Aan het eind van de dag heb jij nog steeds een business die je draaiende moet houden en klanten die je graag tevreden wilt stellen of wilt inspireren.

Heb je het gevoel dat je iets over het Coronavirus moet zeggen tegen je trouwe fans en wil je graag gratis hulp bieden of tips geven? Doe het!

Wil je mensen juist laten zien dat de focus ook op andere zaken kan liggen en wil je ze laten lachen? Doe het en maak grapjes of plaats grappige afbeeldingen op je Social Media kanalen!

Wil je een betaald aanbod doen wat je sowieso al wilde doen en wat niets maar dan ook niets te maken heeft met het virus? Doe het gerust! Ook nu willen ondernemers investeren in handige online masterclasses die hen weer verder helpen in hun ondernemersreis naar meer groei en omzet.

Er verandert niets, behalve dat je meer tijd hebt om te schrijven en met je gedachten naar binnen te keren. Lees boeken, schrijf blogs, luister podcasts en werk AAN je business in plaats van erin. Pak je rust.

En kijk iedere dag naar wat er in je hart leeft.

Want het doet ertoe.

Omarm de kansen die het internet je biedt en leer van de beste.

Luister naar de waarde die er gedeeld wordt.

Schrijf.

Deel jouw mening met de wereld.

En stop niet. Stop nooit.

Want jouw mening doet ertoe. Altijd.

Jij kunt het en we slaan ons hier zeker weer doorheen.

Ook dit gaat voorbij. Heb vertrouwen.

Dat heb ik ook. In jou en in mezelf.

Willy red dress

Heb jij een inzicht gekregen naar aanleiding van dit blog en wil je het hieronder met me delen? Ik hoor het graag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *