Willy in Valencia

Jarenlang was het mijn droom om de wereld rond te reizen als een hippe ‘digital nomad’ en tegelijkertijd mijn werk uit te voeren. Nu ben ik net terug van een kort tripje naar Valencia en van mijn marketing en sales is er maar bar weinig terechtgekomen. Ik ben namelijk altijd zo geïnteresseerd in een land of stad, dat ik de cultuur wil leren kennen en alles wil zien wat er dan ook maar te zien valt. Waar ik uiteindelijk na deze trip dus achterkwam: ik ben nog steeds gek op reizen, maar ik wil de wereld rondreizen wanneer ik thuis in Nederland mijn werkzaamheden voor de komende weken simpelweg ‘af’ heb of geautomatiseerd heb. Onafhankelijk zijn van mijn tijd of aanwezigheid. Daarnaast is een echt eigen thuis voor mij toch veel fijner, dan nooit precies weten waar je elke dag slaapt of woont. Bovendien zou ik mijn kat te erg gaan missen als ik 50 weken per jaar weg ben van huis. Er is echter één ding wat wel geweldig goed gaat, wanneer ik op reis ben: schrijven. Erg fijn als dit dan ook je vak is en je er andere mensen mee kunt inspireren.

Koepeldak Mercado Valencia

Flow en creatieve inspiratie

Als ik op reis ben, kan ik veel meer relaxen en de business thuis beter loslaten, omdat ik in een compleet andere omgeving ben. In een zonnige, warme omgeving bloeit mijn creativiteit helemaal op. Ik heb dan superveel ideeën voor nieuwe blogonderwerpen en voor mijn bedrijf. Omdat ik tijdelijk even geen andere verantwoordelijkheden heb, gaat het schrijven me daarnaast veel sneller en gemakkelijker af. Ik kom echt in een staat van flow. Ik heb gemerkt dat ik in een ander land, wanneer ik compleet ontspannen ben, veel bewuster ben van alle mogelijkheden en sneller oplossingen zie. Dit zou er weleens mee te maken kunnen hebben, dat ik dan in het moment ‘ben.’ Ik ben dan niet bezig met gedachten als: ‘Hoe krijg ik mijn volgende klant?’ of ‘Hoe ga ik deze maand mijn omzetdoel halen?’ maar ik denk vooral: ‘Hoe kan ik zoveel mogelijk waarde bieden aan mijn klant in de blog van deze week?’ Wanneer je dat doet en oprecht waarde gaat bieden, merk je gelijk dat je ideale klant als vanzelfsprekend aanhaakt op wat je schrijft. En dus veel gemakkelijker klant bij je wordt.

Koepelster Valencia

Rust en ruimte

Op reis kun je alle tijd nemen om eens goed te gaan zitten voor het schrijven van een blog, of zelfs een boek. Je kunt lekker in de natuur of op een terrasje gaan zitten, waarbij je genoeg ruimte in je hoofd hebt om de hele dag te kunnen schrijven. Je hoeft verder helemaal niks, je schrijft gewoon op wat je allemaal denkt, voelt en/of meemaakt. Ook al je nieuwe ideeën schrijf je op in een notitieboekje. Eventueel kun je dit later omzetten in een fijne blog of een gaaf artikel voor je website. Je kunt namelijk in alle rust je teksten nog eens herlezen en bijschaven, indien nodig. Dit geldt overigens wel voornamelijk als je alleen reist. Wanneer je samen met vriendinnen of familie reist, zullen ze je op een gegeven moment ook mee willen slepen naar het zwembad of een museum 😉 Waar je overigens wel weer nieuwe inspiratie voor je blogs op kunt doen door een lijn te trekken van het onderwerp van een kunstwerk dat je hebt gezien, naar een vergelijkbaar element binnen jouw bedrijf. Dat dan weer wel.

Mercado Valencia

100% jezelf zijn

Wanneer je tijdelijk ver weg bent van huis, kun je een stuk objectiever en van een afstandje naar je bedrijf kijken. Je maakt je geen of, in ieder geval een stuk minder, zorgen over andermans mening en schrijft gewoon op hoe je je op dat moment voelt. Bovendien zie je veel sneller welke teksten wel en niet aanslaan bij je publiek, waarop je direct actie kunt ondernemen als je weer thuis bent. Je hebt even heerlijk kunnen ont-stressen, zodat je bij thuiskomst vol goede moed weer kunt knallen. Als je compleet authentieke zelf in de ontspannen staat die je ook op reis hebt kunnen ervaren.

Willy onder de hoed haven Valencia

Schrijf jezelf vrij

Wil jij dit relaxte gevoel van vrijheid vasthouden door compleet jezelf te zijn in je teksten en daarmee je geld te verdienen? Dan heb ik een mooi aanbod voor je. Op 25 februari a.s. start mijn online Schrijf je Vrij training in een besloten Facebookgroep. In 10 dagen knallen we door jouw blokkades heen die je nu misschien nog hebt zitten op het schrijven vanuit je hart (‘Wat zullen anderen wel niet van me denken als ik dit opschrijf?’ ‘Kan ik dit wel zeggen of vinden ze me dan niet meer aardig?’), zodat jouw creativiteit weer gaat stromen en je geen last meer hebt van die zeurende stemmetjes in je hoofd die jou maar al te graag op je plek willen houden. Je hebt dus geen ellenlang traject nodig, je hebt daadwerkelijk binnen 10 dagen resultaat door het ombuigen van je overtuigingen. Exclusief voor 6 vrouwelijke ambitieuze ondernemers, die naar zichzelf durven kijken en daarna voortaan veel sneller in actie komen. Tijd voor bedrijfsgroei dus! De eerste twee dagen van de cursus mag je gratis en vrijblijvend meedoen om te kijken of deze cursus bij jou past. Past het niet? Dan mag je er gewoon uit als je dit bij me aangeeft. No questions asked. Deze kortdurende training die ik heb ontwikkeld, onder toeziend oog van mentormama Leonie te Riet zal jouw leven en business in positieve zin veranderen. Meld je hier aan voor deelname aan de online Schrijf je Vrij training: Schrijf je Vrij.

Cheers!

Cheers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *