Met Leonie te Riet

‘Authenticiteit.’ Het lijkt wel het modewoord van 2019. Toch was ik afgelopen zondag op het live event ‘Authenticiteit 3.0’ aanwezig van iemand die echt authentiek is door compleet zichzelf te zijn in haar business: Leonie te Riet. Eén van mijn businessmentoren en mijn grootste inspiratiebron. De eerste vraag die ze aan ons stelde, kwam direct bij me binnen: ‘Wat houdt jou op dit moment weg van jouw hart?’

Onze gehechtheid aan schijnveiligheid

Ik dacht aan mijn angst voor tekort die nog regelmatig de kop opsteekt, de onzekerheid die ik soms voel in mijn business als de zaken niet gaan zoals ik had verwacht en het feit dat ik soms moeilijk nee kan zeggen tegen mensen waar ik eigenlijk niet mee wil werken. Kortom: alle overtuigingen over mijzelf die ik in het leven voor waar heb aangenomen (‘je moet altijd voor een ander klaarstaan, daarna pas voor jezelf,’ ‘je bent niet goed genoeg,’ ‘het geluk kan zomaar weer voorbij zijn’). Intussen heb ik geleerd dat dit allemaal bullshit is van je ego of dat het overtuigingen zijn van anderen die je hebt overgenomen en die ervoor zorgen dat jij op je plek blijft zitten. In plaats van groots durven dromen en doen. Want blijven waar je bent of blijven hangen in een slachtofferrol, dat is natuurlijk wel zo veilig voor je hersenen en je ego. Toch is dit een vorm van schijnveiligheid. Want wanneer jij geen stappen durft te zetten naar je hart toe en niet uit je comfortzone komt, zul je op persoonlijk en zakelijk gebied ook niet verder vooruitkomen. Omdat je jezelf niet ont-wikkelt en daarmee niet in ‘bewust’ zijn bent. Je maakt je nog veel te druk om wat anderen vinden en blijft op veilig terrein opereren. En dus blijf je vooral doen wat anderen van jou verlangen.

Oude patronen

Wat zijn jouw oude patronen?

Kijk maar eens naar bepaalde patronen in je leven. Je zult opmerken dat bepaalde thema’s zich continue blijven herhalen. Ik was bijvoorbeeld als kind iemand die zich altijd aanpaste aan anderen, omdat ik erbij wilde horen of omdat ik dan niet afgewezen zou worden thuis of op school. Als een rode draad loopt het patroon van ‘niet goed genoeg zijn’ door mijn leven, waardoor ik een enorme bewijsdrang heb ontwikkeld en altijd wil laten zien dat ik iets wel kan als anderen zeggen van niet en dat ik het dan ook nog eens perfect uitvoer. Want falen, dat mag natuurlijk niet. Maar als je bewust kijkt naar je oude patronen en uit je egorol stapt, kun je ook zien van wie en waardoor je deze patronen hebt aangenomen. Je ziet achteraf dat je een aantal keuzes hebt gemaakt, onder invloed van bepaalde overtuigingen die jou eigenlijk niet verder brachten. Zo deed ik altijd wat ik moest doen om anderen tevreden te stellen en zeker niemand boos te maken. Ik bleef mezelf maar aanpassen om geaccepteerd te worden. Hoge cijfers halen, naar de Universiteit, een studie kiezen die totaal niet bij mij paste, maar die mij wel baangarantie bood, werken in de harteloze financiële wereld omdat het me simpelweg veel geld opleverde.

Authentieke zelf

Inzicht, Acceptatie, Transformatie

Totdat ik me ervan bewust werd dat het zo niet langer ging. Ik voelde me doodongelukkig en overwerkt. Ik kreeg inzicht (stap 1) doordat ik zoveel stress ervaarde, dat ik op een gegeven moment wel naar mijn lichaam moest luisteren. Na een hoop weerstand vanuit mijn omgeving, maar ook vanuit mezelf, leerde ik accepteren (stap 2) dat ik jarenlang een pad had bewandeld dat niet het mijne was. En de transformatie (stap 3) ging van start. Ik leerde te kijken naar wat ik zelf graag wilde en hoe ik me voelde. Ik leerde van alles over het veranderen van je mindset en het shiften van oude overtuigingen die mij niet meer dienden. Ik startte mijn eigen bedrijf, al had ik geen flauw idee hoe dat werkte. Ik investeerde in ontelbare cursussen en verschillende businesscoaches, omdat ik voelde dat dit is wat ik te doen had, en nog steeds, te doen heb. Zelf bepalen met wie ik werk, wanneer ik werk en vrouwelijke ondernemers ondersteunen in het vertellen van hun eigen inspirerende verhaal aan de wereld. Waarmee ze de wereld weer een klein beetje mooier maken.

Inzicht in je authenticiteit

‘Off with their heads’

Via teksten, blogs, websites en Social Media posts, brengen zij raking met andere vrouwen tot stand. Vrouwen die zich ook onbegrepen, of niet gehoord en gezien voelen. Om ze net dat duwtje in de rug te geven dat ze nodig hebben om de wereld te gaan veroveren. Door dichtbij zichzelf te blijven, hun hart te volgen en niet te luisteren naar al die innerlijke ego bullshit met oude overtuigingen die hen klein willen houden. Want zolang je jezelf blijft identificeren met oude pijn, zal je hier nooit van loskomen. Bovendien hebben wij als vrouwen ook vanuit het ‘collectieve veld’ een hoop negatieve energie mee te dragen. Wat dacht je van alle vrouwen die door de eeuwen heen zijn verkracht, vermoord, gemarteld of tot waanzin zijn gedreven? Eigenlijk hebben vrouwen daardoor allang geleden afgeleerd om op te vallen en met hun kop boven dat maaiveld uit te steken. Want voor je het weet, gaat je kop eraf (figuurlijk dan, in onze tijd).

Authenticiteit 3.0

Vertel jezelf een nieuw verhaal

Mede door Leonie heb ik besloten mijn oude boek dicht te gooien en mijzelf een nieuw verhaal te vertellen. Een verhaal waarin ik lief ben voor mezelf, de stilte op zoek wanneer ik dat nodig vind en van een afstandje bekijk hoe ik op dit moment mijn leven in wil richten. Een leven waarin ik me alleen nog maar wil omringen met gelijkgestemden en een overvloed ervaar aan leuke klanten, financiële middelen, liefde en goede gezondheid. Ik ben voor anderen graag dat vlammetje dat haar licht steeds sterker laat schijnen, zodat andere vlammetjes hierdoor worden aangestoken om hun hart te gaan volgen en hun verhaal te delen. Omdat zij het ook verdienen om gehoord en gezien te worden, terwijl ze hun missie leven.

Willy en Jana Schoefs

Zweefmodus aan 😉

‘Maar hoe doe ik dat dan?’ vraag je jezelf nu misschien af. De meeste mensen die mijn blog lezen, zijn denk ik wel bekend met de wet van de aantrekkingskracht en met manifesteren. Wanneer je iets in je leven wilt manifesteren, zoals geld of liefde, en daadwerkelijk voelt dat dit ook voor jou mogelijk is, ga je steeds meer dezelfde soort energie aantrekken. Ik gebruik een boekje om dagelijks op te schrijven wat ik wil manifesteren en waar ik dankbaar voor ben. Omdat alles in de wereld bestaat uit energie, is het belangrijk dat je het gewenste opschrijft alsof het er al is. Wanneer jij namelijk voelt dat alles er al is en die energie uitstraalt, zal je mogelijkheden en kansen gaan zien die je eerder misschien niet zag. Zolang jij zelf de nodige stappen maar zet om je doel te behalen, ongeacht je angsten of oude patronen. Er zullen dan mensen en situaties op je pad komen die jou laten zien dat je op de goede weg zit.

Creation is king

5 gouden sleutels

Volgens Leonie zijn er vijf gouden frequenties (‘sleutels’, in haar woorden) die ervoor zorgen dat jij alles kunt manifesteren wat je maar wilt en waar je jouw ‘celgeheugen’ (oude energieën opgeslagen in jouw DNA) op een positieve manier mee kunt veranderen. Zolang je zelf ook in actie komt uiteraard. Deze 5 gouden sleutels zijn:

-Liefde

-Harmonie

-Joy

-Bewustzijn

-Vertrouwen

Hoe je die dan precies in kunt zetten voor een leven naar wens? Dat leer ik in haar 6-weekse online Golden Keys Mastermind training die aanstaande maandag van start gaat. To be continued…

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *