Profielfoto

Ik neem je even mee naar eind 2016. Ik zat knetterdepressief thuis omdat ik voor de zoveelste keer ontslagen was uit een loondienstbaan die natuurlijk totaal niet bij me paste. Ik besloot op dat moment om van mijn laatste WW-geld 2 weken in mijn uppie naar Bali te gaan om bij te komen. En dat lukte daar goed.

De mensen waren ontzettend lief, ik genoot van de zon, de gastvrijheid en de Balinezen die je het gevoel gaven dat je er gewoon bij hoorde. Ook bezocht ik een vriendin die daar stage liep. Voor even was het leven mooi, maar na die twee weken kwam ik met een enorme jetlag thuis en donderde ik weer net zo hard in een depressie. De psych schreef me direct medicijnen voor om de ‘scherpe randjes‘ eraf te halen.

Ik voelde me de eerste weken misselijk, viel meerdere keren flauw en had constant bonkende hoofdpijn. Ik voelde me slap en moe. Na een maand begon ik aan de medicijnen te wennen en merkte ik dat ik me op wat neutraler terrein begaf in mijn emoties. Op Bali had ik besloten om mijn eigen bedrijf in copywriting te starten en er echt voor te gaan, dus dit leek me bij uitstek het geschikte moment. De pieken waren niet meer zo hoog en de dalen niet meer zo diep als eerst.

In het begin was het ondernemerschap een behoorlijke worsteling omdat ik geen klap wist van ondernemen, totdat ik een businesscoach inhuurde en de puzzelstukjes op hun plek begonnen te vallen. Ik was altijd moe door de medicijnen en het keiharde werken, maar ik merkte wel dat het bepalen van mijn eigen werktijden en de vrijheid van het ondernemerschap mij veel meer voldoening gaf dan een vaste baan ooit had kunnen doen. Ik had eindelijk iets gevonden dat bij me paste.

Fast forward naar nu 5 jaar later en vele investeringen verder, zijn die puzzelstukjes steeds meer op hun plek gevallen en weet ik gewoon wat ik doe en waarvoor ik het doe. En ik begon te merken: ‘Hey, ik ben helemaal niet meer zo depressief. Hoe meer ik naar mijn hart toe wandel, hoe gelukkiger ik me voel en hoe minder last ik heb van mijn ‘dark side.’

Omdat je geen ene ruk hebt aan de reguliere huisarts als het op het afbouwen van je medicijnen aankomt, besloot ik een coach in te huren die hierin gespecialiseerd was, een ervaringsdeskundige die precies wist hoe het zat en wat ik meemaakte. Via Kelly Smit kwam de geweldige Britt Van de Loo op mijn pad. Zij leerde me hoe je stap voor stap kon afbouwen, dat er ook druppels antidepressiva waren in plaats van alleen grote pillen en ik mocht haar dag en nacht appen met vragen als ik die had of als ik er doorheen zat (dankjewel lieve Britt, zonder jou was het me niet gelukt). Zij bleef me aanmoedigen om stappen te zetten tot ik afgelopen maanden van 100 mg nog slechts 2,5 mg innam.

Ik vond het doodeng om mijn medicijnen helemaal los te laten, maar ik merkte dat ik er klaar mee was om telkens mijn medicijnen te verstoppen als er nieuwe mensen op bezoek kwamen (*hallo, schaamte), want ik was toch immers een stoere chick die alles wel alleen kon, zonder hulp van anderen? (om hulp vragen is nog steeds een heeeul lastig ding voor me). Ik was er klaar mee om op reis telkens mijn medicijnen mee te moeten nemen in het vliegtuig waar er steevast naar gevraagd werd. Dus ik besloot de sprong te wagen.

Het is nu constant druk in mijn business, dus een beter moment zou er voorlopig niet komen. Ik dacht: ik kan het beter gelijk doen, dan ben ik er maar vanaf.

Dus ik slikte de volgende dag helemaal niks meer en de bijwerkingen van de eerste weken die ik vier jaar geleden ervaarde, kwamen nu dubbel en dwars terug: borstkloppingen,  helse hoofdpijnen, koude handen, een droge mond, extreme moeheid en misselijkheid. En als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een keelontsteking bij. Gezellig.  Maar ik beukte dwars door alle weerstand heen en tot mijn grote vreugde kan ik jullie vertellen dat ik mij weer helemaal mezelf voel, gewoon Willy, inclusief de scherpe randjes die bij me horen.

Een aantal jaar geleden in mijn donkere periode ontdekte ik human design en er ging een wereld vol mogelijkheden voor me open. Human design is een methode die kijkt naar jouw energetische blueprint (een soort kaart die jij bij geboorte al hebt meegekregen), naar hoe jij zo kunt communiceren met anderen dat je een magneet wordt voor alles wat je aan wilt trekken.  Sinds ik dit inzet in mijn teksten en mijn klanten leer hoe ze hun unieke energie kunnen laten doorschijnen in hun business en de teksten die ze daarvoor schrijven, zitten ze standaard volgeboekt, inspireren ze dagelijks vele andere vrouwen en ervaren ze een rijk leven op alle vlakken. Geld op hun bankrekening, rust in hun hoofd en vanuit alignment hun business runnen. Want als mijn klanten gelukkig zijn, ben ik dat ook.

Heb je nog vragen voor mij of wil je met mij werken? Je kunt mij mailen op: redactie@willyswereld.nl of een berichtje sturen via het contactformulier. Je krijgt altijd binnen 48 uur een reactie van mij terug.

Active Tickets
Adobe Première
Blogging
Facebook Marketing
Fiona Online
Image Now
Instagram Marketing
LinkedIn Marketing
Microsoft Office
Photoshop
SAP
Search Engine Optimization
WordPress
Textwriting Skills