Happy Willy

‘It’s lonely at the top,’ een cliché uitspraak, maar o zo waar als het op zelfstandig ondernemen aankomt. Als copywriter heb ik natuurlijk wel af en toe contact met mijn klanten via Skype of aan de telefoon, maar voor het grootste gedeelte zit ik alleen thuis achter mijn laptop te werken. Ik vind de rust en de privacy die ik hierbij ervaar heerlijk omdat ik dan lekker door kan werken, maar af en toe voelt het ook best eenzaam; het schrijverschap. Er zullen vrienden of vriendinnen om je heen zijn die niet begrijpen waarom je minder tijd voor ze hebt, of waarom je zoveel tijd stopt in het schrijven van verhalen, terwijl jij als copywriter dan juist helemaal in je element bent. Schrijven voelt voor jou als een noodzaak, als iets waar je niet meer zonder kunt. Zeker niet als je er ook goed geld mee verdient en daarnaast geen andere inkomsten (meer) nodig hebt om van te leven.

24/7 ‘aan staan’

Veel mensen beseffen zich denk ik niet hoeveel tijd en moeite je moet investeren om serieus te worden genomen als copywriter. Het is niet ‘even een tekstje hier of daar plaatsen.’ Je bent bezig met zoekmachine optimalisatie, met je inlezen in het onderwerp waar je over moet schrijven, met het vertellen van een verhaal dat zo aansprekend is dat het de juiste snaar bij mensen raakt en ga zo maar door. Daarom merk ik dat ik het steeds belangrijker vind om mezelf te omringen met mensen die mij wel begrijpen, die me steunen in mijn droom om een succesvolle business op te bouwen en die weten wat het is om alleen op jezelf en je eigen creativiteit aangewezen te zijn. Mijn hoofd staat 24/7 op ‘aan,’ omdat ik altijd bezig ben met het bedenken van nieuwe blogonderwerpen, het formuleren van de juiste teksten of het bedenken hoe ik een nieuwe klant ga vertellen dat ze niet voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten als het gaat om een goede kwaliteit van haar website teksten.

Vind jouw eigen fanbase

Ik ga regelmatig naar netwerkevenementen toe en spreek 1-op-1 met andere onderneemsters af, om zo lekker te kunnen sparren over hoe het gaat met ons bedrijf en over hoe zij bepaalde zaken bijvoorbeeld anders aanpakken dan ik. Naast het feit dat we veel van elkaar leren, geeft zo’n onderonsje mij het gevoel dat ik echt gesteund word, omdat veel mensen in mijn nabije omgeving eigenlijk niet zo goed snappen wat ik dagelijks doe en wat ik er nou eigenlijk zo leuk aan vind. Als ik bijvoorbeeld aan vrienden vraag of ze exact weten wat ik doe, zeggen ze: ‘euh ja, iets met bloggen toch?,’ terwijl mijn collega copywriters precies weten wat ik wel of niet aanbied.

Omdat ik merk hoe krachtig de steun van andere ambitieuze ondernemers kan zijn, heb ik besloten een eigen Facebookgroep op te richten enkel en alleen voor talentvolle copywriters. Hierin delen we waardevolle schrijftips & tricks met elkaar, supporten we elkaar als het een keer wat minder gaat, maar natuurlijk ook als het fantastisch gaat. Daarnaast geef ik jullie regelmatig een training via Facebook Live om jullie even goed wakker te schudden over de mogelijkheden van het internet die er absoluut ook voor jou zijn als copywriter. Want die juiste mindset, dat is bij velen van jullie toch nog wel vaak een (lastig) dingetje, hoor 😉

Willy met zelfvertrouwen

Dus ben jij een ambitieuze copywriter en voel je nu: ‘Hell yes, ik wil beter worden in mijn vak door nog veel meer over de marketingtechnieken achter mijn teksten te leren.’ Of wil je juist je eigen kennis hierover met anderen delen? Sluit je dan aan bij mijn Facebookcommunity ‘Schrijven voor het Web: The Next Level.’ Je vindt de Facebookgroep via deze link: https://www.facebook.com/groups/823827747812933/.

De enige groep voor ondernemende en ambitieuze copywriters die elkaar echt succes gunnen! Zie ik je daar?

writing hands

P.S. Voel je vrij om deze blog of de link naar mijn Facebookgroep door te sturen naar alle professionele copywriters die je kent 🙂 Graag zelfs!

Eerst meer weten over mij voordat je je aansluit bij mijn community op Facebook? Download dan geheel gratis mijn ‘3 geheime strategieën om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog’ op video rechts onderaan mijn homepage, waarin je mij direct beter leert kennen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *