introspectie

De afgelopen week stond voor mij in het teken van netwerken met andere vrouwelijke ondernemers. Tijdens onze gesprekken kwam een specifiek thema telkens heel sterk bij iedereen naar voren: de angst of onzekerheid voor de afwijzing van anderen als ze op zouden schrijven wat ze echt dachten en vonden. Een thema dat precies aansluit op mijn missie: ervoor zorgen dat vrouwelijke ondernemers zich gehoord en gezien voelen door te gaan schrijven vanuit hun hart. 

Straalangst

Het is dan ook wel heel toevallig dat ik deze maand een online training aan het maken ben in samenspraak met mijn coach. Een training waar vrouwelijke ondernemers leren om hun blokkades op schrijven te doorbreken, zodat ze de stap durven zetten om compleet als zichzelf in het licht te gaan staan via hun blogs en/of websiteteksten. Ik hoor nog zo vaak dat vrouwen zich laten tegenhouden in hun zichtbaarheid, omdat ze denken dat ze niet kunnen schrijven, dat niemand op hun verhaal zit te wachten of dat andere mensen in de nabije omgeving ze voor gek zullen verklaren, als ze zouden opschrijven hoe ze zich echt voelen. Met als gevolg dat ze dan maar helemaal niks doen en in hun veilige cocon blijven zitten door zo onopvallend mogelijk te zijn. Ik noem dit ook wel straalangst in plaats van faalangst. Je bent bang om op te vallen en om te gaan merken dat heel veel mensen het eigenlijk stiekem ook met jou eens zijn of nog enger: dat ze jou als inspirerend voorbeeld gaan zien! Maar ondanks de steen in je maag die je voelt wanneer jij met je authentieke zelf naar buiten zou treden, lijkt het je ook geweldig om het podium te pakken en zelf eens in het middelpunt van de belangstelling te staan. Door andere vrouwen te helpen met de lessen die jij inmiddels hebt geleerd. Of door andere ondernemers te helpen met het laten groeien van hun bedrijf. Datgene waar jij van droomt en waar je ook steengoed in bent, is altijd mogelijk. Zolang je maar in actie komt.

Willy initiation well Portugal

Change your mindset, change your life

Helaas blijft het bij veel vrouwen bij dagdromen, omdat de angst voor afwijzing door anderen, groter is dan je verlangen om het verschil te maken in de wereld. En dat vind ik echt ontzettend zonde. Elk mens heeft namelijk een uniek verhaal te vertellen dat gehoord mag worden, jij dus ook. Herken jij je in bovenstaand verhaal? Ik ga namelijk een aantal vragen aan je stellen die jou op weg helpen om (een deel van) jouw belemmerende overtuigingen om te buigen naar positieve gedachten. Zodat je het leven dat je nu leeft, kunt veranderen naar een door jou gewenste situatie.

Welke belemmerende overtuigingen over schrijven heb je die jou verhinderen om nu je verhaal of mening aan je klanten te vertellen?

Denk eens goed na. Wat vertellen die vervelende stemmetjes in je hoofd jou allemaal, wanneer je jouw verhaal op papier wilt zetten? Waar ben je bang voor als je wordt gevraagd om je mening ergens over te geven? Schrijf alle beperkende gedachten die nu bij je opkomen uit op papier. Denk aan gedachten als: ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘wie zit er nu op mijn mening te wachten?’, ‘er zijn al zoveel coaches,’ ‘ik kan hier toch geen geld voor gaan vragen, dit is mijn hobby,’ ‘van schrijven kun je niet leven’ en ‘wat zullen mijn partners/vrienden/kinderen etc. hier wel niet van vinden?’ Kijk nu eens uitgebreid naar de overtuigingen die je hebt opgeschreven en voel de impact die ze nu op je leven maken. Zijn deze overtuigingen daadwerkelijk van jou of heb je bepaalde overtuigingen van je ouders of opvoeders meegekregen, die eigenlijk helemaal niet van jou zijn?

Dancing in pink street

Kun je de positieve tegenhangers van jouw negatieve overtuigingen over schrijven benoemen? (houd hierbij in gedachten dat je niet kunt ‘falen.’)

Tegenover alle negatieve overtuigingen over jezelf die je nu hebt opgeschreven, zet je een positieve overtuiging neer. Ga er daarbij vanuit dat alles wat je wilt gewoon mogelijk is en dat je niet kunt ‘falen.’ Ik geloof overigens niet meer in falen, maar jij waarschijnlijk nu nog wel. Ook ik heb lange tijd last gehad van faalangst, waardoor ik maar niet in actie kwam en niet durfde te starten met opschrijven wat ik echt vond. Uiteindelijk heb ik deze overtuiging omgedraaid naar: falen bestaat niet, met doorzetten en doen kom je erachter wat er allemaal niet werkt en in the end zie je ook wat er wel werkt. Denk maar eens aan Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp, die zei: ‘ik heb niet gefaald, ik heb enkel 10.000 manieren gevonden die niet werkten.’ Zo werkt het met schrijven voor je business ook. Je probeert verschillende dingen uit, totdat je uiteindelijk je eigen stijl en stem hebt gevonden en niet meer bang bent voor de mening van anderen over jou. Stel je eens voor: als Edison niet had doorgezet, hadden we nu misschien nog steeds wel zonder licht gezeten.

Om je te laten zien hoe je een negatieve overtuiging om kunt buigen naar een positieve, geef ik je een paar voorbeelden:

De negatieve overtuiging: ‘Ik weet niet of mijn blogs wel goed genoeg zijn en of mijn klanten ze willen lezen’, buig je om naar de positieve overtuiging: ‘Mijn klanten resoneren met mijn energie en vinden het dus leuk om te lezen hoe het er in mijn business aan toe gaat. Het maakt daarbij niet uit dat ik weleens foutjes maak, ze komen bij mij omdat ze mij leuk vinden.’

De negatieve overtuiging: ‘Wat zullen anderen wel niet van me denken als ik dit opschrijf?,’ buig je om naar de positieve overtuiging: ‘Door te schrijven vanuit mijn hart, zullen de juiste klanten op mij afkomen, omdat ze me accepteren zoals ik ben. Het maakt niet uit wat anderen van mij denken, want dat zijn niet mijn ideale klanten.’

Doe dit voor alle negatieve overtuigingen die je bij de eerste vraag hebt opgeschreven.

Willy met een blij hoofd

Kun je opschrijven wat het nu voor jouw bedrijf betekent dat je jezelf inhoudt met schrijven vanuit je hart, vanwege je angst voor afwijzing?

Doe na het lezen van deze alinea je ogen eens dicht. Voel wat het voor je bedrijf betekent dat je jezelf nu nog inhoudt met het schrijven vanuit 100% authenticiteit. Kost het je veel omzet, omdat je klanten niet all-in zijn? Komen telkens de verkeerde klanten op je pad of krijg je boze reacties op de blogs die je eerder hebt geschreven, omdat jouw onzekerheid er nog achter te voelen is? Voel jij je ongelukkig omdat je nog niet durft te uiten wat je eigenlijk wilt uiten? Ben je bang dat je, door meer zichtbaar te zijn, veel shit over je heen gaat krijgen van anderen die het niet met je eens zijn? Wake up! Mensen zullen altijd over je oordelen, wat je ook doet of juist niet doet. Dus kun je maar beter trouw blijven aan jezelf en daar een paar mensen mee afstoten, dan doen alsof je iemand anders bent en daarmee de verkeerde mensen aantrekken. Klanten die echt bij jou passen, hebben uiteindelijk door dat je dan niet ‘echt’ bent, waardoor je de mensen die jou wel compleet accepteren, juist verliest. Hier word je zelf echt niet gelukkiger van en het zorgt ervoor dat je bedrijf niet loopt zoals je zou willen. Wat doet dit met je? Laat me even weten in de comments welke beperkende overtuigingen jij nog hebt, die jou nu tegenhouden om te gaan schrijven wat je echt denkt en voelt.

freedom girls

14-daagse online ‘Schrijf je vrij’-training

Merk je na het bewust stellen van bovenstaande vragen aan jezelf, dat jouw ‘pijn’ groot genoeg is om er echt iets aan te willen veranderen, omdat je nu constant op hetzelfde niveau in je business blijft hangen? Wil je je niet meer laten leiden door de mening van anderen en wil je zo snel mogelijk deze blokkades doorbreken, zodat jij sky high en beyond kunt gaan met je business? Zodat de klanten die supergoed bij jou passen, als vliegen op stroop op je afkomen?

Meld je dan aan voor mijn 14-daagse online ‘Schrijf je vrij’- training in mijn besloten Facebookgroep. Ik werk in deze training exclusief met maximaal 6 vrouwen die alles eruit willen halen wat erin zit. Die naar zichzelf durven kijken en besloten hebben dat ze klaar zijn met zichzelf klein houden, omdat ze de wereld echt wat te bieden hebben. Die hun verhaal willen delen met anderen om raking en verbinding tot stand te brengen, maar net dat laatste duwtje in de goede richting nodig hebben om in actie te komen.

In deze training leer je binnen 2 weken (snel!) je innerlijke blokkades over schrijven te doorbreken en je negatieve overtuigingen om te buigen, zodat je daarna oprecht durft te schrijven wat je denkt en voelt, zelfverzekerder in je schoenen staat en een gevoel van absolute vrijheid in je business kunt ervaren! Je krijgt elke dag korte opdrachten of vragen, voor meer bewustwording van jouw mindset over het schrijven vanuit je hart. Wanneer jij deze bevrijding voelt, zie je dit terug in je winst, je omzet en je persoonlijke ontwikkeling!

Ben jij 1 van die 6 ambitieuze vrouwen die haar plek wil claimen in deze superbelangrijke training?! Stuur me even een berichtje via PM, Instagram, Facebook of per mail: redactie@willyswereld.nl, dan ga ik persoonlijk met jou in gesprek. 1 plek is inmiddels al vergeven, dus wees er snel bij. Direct investeren, zodat je zeker weet dat je erbij zit? Claim dan hier je plek: Schrijf je Vrij.

We starten op 25 februari!

Investering voor de vroege vogels die vóór 14 februari een plekje claimen: 111 euro ex. BTW. Na 14 februari: 150 euro ex. BTW.

See you on the other side!

Liefs,

Willy

Ik tegen de muur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *