Vroeger had ik altijd pech, vond ik. Qua werk, liefde of studies: er kwam voor mijzelf nooit écht iets goeds uit voort. Een aantal jaar later leerde ik dat dit ook te maken had met de keuzes die ik maakte, of liever gezegd: juist niet maakte. Ik deed de dingen die ik deed omdat anderen dat bij mij vonden passen, omdat ik nog jarenlang gezeur zou krijgen als ik een advies niet opvolgde of omdat ik eigenlijk alle mensen die iets van mij wilden, maar kansen bleef geven. Er werd misbruik gemaakt van mijn zachtaardigheid. Gevolg: in de knoop geraakt met mijzelf en jarenlang maar wat ‘aangekloot’ zonder dat ik goed wist wie ik was of wat ik wilde. Tot het moment dat ik bij Joop van den Ende achter de schermen ging werken als volgspotter bij de musical Ciske de Rat. Na het sturen van een open sollicitatie, waarvan ik dacht dat ze die toch nooit zouden lezen, werd ik tot mijn verbazing direct aangenomen en kwam ik terecht in een wereld met allemaal andere, gelijkgestemde prettig gestoorde mensen die absoluut niks gek of raar vonden. Wat een verademing! Daarnaast vond ik het hartstikke tof om mij in die wereld te begeven, omdat je gezamenlijk met een team toewerkt naar het creëren van een mooie show die het publiek zal raken. Toen wist ik al dat hier mijn pad naar mijn toekomst werd gelegd. ‘Cause there is no bizz, like Showbizz;)

Ik begon met de studie Theater, Film- en TV Wetenschappen en heb die in 1 keer afgemaakt, inclusief de Master die ik er gelijk achteraan deed. Na jarenlang allerlei baantjes in de filmwereld te hebben aangenomen, waar ik helemaal niets voor betaald en ook nog eens nauwelijks waardering kreeg, bleef ik altijd denken aan mijn toekomstdroom, waarin ik ervaring nodig had als redacteur om bij een filmbedrijf in die positie aan de slag te kunnen gaan. Om geld te kunnen sparen en tegelijkertijd toch mijn passie te kunnen volgen, nam ik werk aan in de financiële dienstverlening, die mij totaal niet lag vanwege het enorme gebrek aan empathie, maar waar ik wel ontzettend veel verdiende. Zo kon ik wel mijn huur blijven betalen en in mijn fijne huisje blijven zitten. Uiteindelijk werd ik hier natuurlijk niet gelukkiger op en op een gegeven moment was ik het ook nog eens spuugzat om in de filmwereld voor niks te werken of om bullshit redenen aan te horen waarom ik gratis ergens zou ‘mogen’ starten, terwijl het dan eigenlijk een fulltime baan betrof. Ik besloot het roer om te gooien als ik meer wilde bereiken dan alleen werkzaam blijven als vrijwilliger en startte in januari mijn eigen bedrijf gericht op schrijfcursussen en schrijfopdrachten binnen de creatieve (film-)sector. Sowieso omdat ik heel erg van mijn vrijheid houd en niet heel goed tegen regels en/of bazen kan, maar ook om meer online zichtbaarheid van en over mijzelf te creëren. Toen ik afgelopen mei meedeed als redacteur aan het SCENECS filmfestival, was ik ontzettend veel bezig met schrijven, interviews houden en het programmaboek produceren en kon ik natuurlijk veel van mijn werk plaatsen op mijn website en Social Media kanalen.

Juist door mijn website en het gekke filmpje van mijzelf wat erop staat ter promotie van Willy’s Wereld, kan ik potentiële werkgevers gelijk naar de site doorverwijzen, zodat ze meteen een eerste indruk van mijn skills vormen. Uiteindelijk heeft mijn portfolio op WillysWereld.nl en mijn jarenlange ervaring binnen duizend verschillende functies als vrijwilliger/ stagiaire in de filmwereld bijgedragen aan mijn huidige succes van het NS-project bij Metropolisfilm dat ik mag produceren (zie blog: ‘de aanhouder wint’).

Wat ik aan alle jonge en ambitieuze ondernemers wil meegeven is dat je, wat je ook doet, nooit je einddoel uit het oog moet verliezen. Grijp kansen waar je ze ziet liggen en toon lef door toch bedrijven aan te schrijven die in eerste instantie te hoog gegrepen lijken, om mee samen te werken. Begin nergens aan waar je doodongelukkig van wordt, maar sta oprecht achter je eigen keuzes als ondernemer en volg je intuïtie om het geluk aan jouw zijde te laten staan. Realiseer jouw droom. Ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Waar dromen jullie van en hoe beïnvloedt dat jullie keuzes in het leven ? Laat je reactie achter in de comments!

1 antwoord
  1. Lisan K
    Lisan K zegt:

    Heel mooi gezegd. Beter kun je iets doen vanuit je hart dan omdat anderen perse willen dat je dat doet. Ik ben benieuwd naar je project bij NS! Als forens hoop ik het snel te zien

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *