klaver vier

Het onmogelijke is mogelijk geworden en ik heb het helemaal op eigen kracht gedaan! Ik moet af en toe nog steeds even in mijn eigen armen knijpen om het te kunnen geloven. Na inmiddels drie jaar te zijn afgestudeerd als Film- en TV Wetenschapper en het versturen van ongeveer 1467 sollicitaties naar de filmwereld, waarin ik werd afgewezen met commentaren als: ‘je hebt minder dan 10 jaar ervaring’, ‘je mag wel gratis stage komen lopen’ ‘je hebt een te sterke persoonlijkheid en eigen mening’ en ‘als je vrijwilliger wilt zijn, staat dat vast erg goed op je CV en leer je belangrijke mensen kennen’ of zelfs helemaal niets meer terug hoorde, ben ik erin geslaagd een betaalde, fulltime functie te bemachtigen als redacteur en producent bij Metropolis Film in Utrecht!

Er zijn genoeg momenten geweest dat ik mijn zoektocht naar mijn droombaan op wilde geven of mijn grote frustraties hierover verschillende malen aan vrienden of collega’s heb moeten uiten, ook als ze daar even geen zin in hadden (bedankt voor jullie geduld, folks!). In die tijdelijke periodes van teleurstelling, ging ik altijd op zoek naar ander werk dat me nauwelijks energie of voldoening gaf, maar dat er wel voor zorgde dat ik mijn huur en andere vaste lasten kon betalen. Ik heb namelijk graag een dak boven mijn hoofd.

Dankbaarheid

‘Bewijslast’

Toch begon er op een gegeven moment altijd weer wat te kriebelen en te knagen: mijn bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Doordat ik stronteigenwijs ben en weiger op te geven als ik een doel voor ogen heb, waarbij anderen me ook vertellen dat het me na al die tijd toch niet meer gaat lukken en ik erin moet berusten, wordt mijn doorzettingsvermogen alleen maar meer aangewakkerd. ‘Niemand gaat mij vertellen dat ik iets niet kan,’ denk ik dan altijd bij mezelf. Ik bezit over een enorme drang om mijzelf te bewijzen, wat ongetwijfeld ook voor een groot deel met mijn opvoeding te maken heeft. Niets was ooit goed genoeg tot ik de beste was, iets dat absoluut heeft geleid tot mijn eigen perfectionistische inslag. Het is voor mijzelf en laat staan andere mensen, af en toe zeer vermoeiend dat ik de lat zo hoog heb liggen, maar ik bereik er uiteindelijk wel mijn doelen mee. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb gezet, dan moet het gebeuren, het liefst zo snel mogelijk en whatever it takes!

treinrails

Lekker treinen

Zo zien jullie maar weer: door nooit op te geven en je droom te blijven nastreven, worden sommige wensen en verlangens door de kosmos beantwoordt. Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik dit na drie jaar wachten bereikt heb en ik mag ook nog eens aan een heel tof project meewerken!. Als je weleens met de trein reist, heb je vast ooit een blik geworpen op de kleine tv-schermen die boven je hoofd hangen. Hierop staan niet alleen de treintijden vermeld, maar komen er ook regelmatig korte filmpjes voorbij over leuke uitjes die de NS met korting aanbiedt. Vanaf 1 augustus ben ik hoofd aanspreekpunt en producent voor dit NS-project en ga ik samen met een aantal steengoede animators deze filmpjes maken en er nieuwe, creatieve ideeën voor uitdenken. Ook zal ik de teksten schrijven ter ondersteuning van de video’s die in de trein en in de Spoordeelwinkel te zien zijn. Dus, lieve collega’s van mijn huidige werk: Als jullie onderweg zijn naar Diemen met de trein, dan raad ik jullie ten zeerste aan om even op het schermpje boven jullie hoofden te kijken, in plaats van te turen naar het schermpje in jullie hand;) Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan zullen vinden. Laat het me dus vooral even weten via mijn website of in person!

Een nieuw avontuur

Na vele verschillende tijdelijke baantjes die ik heb gehad tot ik deze droombaan vond, wil ik nog wel even zeggen dat ik mij op mijn huidige callcenterwerk voor het eerst sinds lange tijd thuis heb gevoeld, dus ik ga mijn lieve en grappige collega’s zeker missen en daarbij één in het bijzonder;) Maar dat is misschien weer een verhaal voor een andere blog. Ik vind het aan de ene kant niet leuk om nu alweer afscheid te moeten nemen en ik weet niet of ik net zulke leuke en prettig gestoorde collega’s zal krijgen bij Metropolis Film, maar aan de andere kant kijk ik natuurlijk ook heel erg uit naar dit nieuwe avontuur in mijn geliefde filmwereld, waarin ik ook nog de vrijheid krijg om met Willy’s Wereld als redacteur te blijven groeien!

Om deze blog vol dankbaarheid af te sluiten, hier een mooie quote van Jabbertje:

“Ik maak een sprongetje,

Een sprongetje van geluk

Want er is zoveel,

Om dankbaar voor te zijn,

Daarom een sprongetje,

Mijn dag kan niet meer stuk!”

 

Wil jij op de hoogte blijven van mijn ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor mijn gratis weggever: ‘3 geheime strategieën voor het aantrekken van zakelijke klanten via je blog.’ Je kunt deze videoserie aanvragen via de homepage.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *