red carpet
Zoals de meesten van jullie al weten, ben ik vanaf januari 2017 tot heden eindredacteur bij het SCENECS filmfestival in Hilversum. Het festival dat zich richt op debuterende regisseurs, begint al over 11 dagen, dus ik ben hard aan het aftellen! Ik ben namelijk superbenieuwd naar alle mooie films die er vertoond gaan worden, maar ook naar de Masterclasses en evenementen als het Grand Gala. Omdat ik mee heb geschreven aan een groot deel van de presentatietekst voor degene die het gala gaat presenteren, weet ik grotendeels al wat iedereen te wachten staat qua acts. Het geeft toch een soort ‘binnenpretgevoel’ dat ik samen met mijn collega’s weet wat er gaat gebeuren en de rest van Nederland nog niet. Ik heb goed nieuws voor jullie: mochten jullie je nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en niet in de gelegenheid zijn om naar het festival te komen, dan kan je het gala lekker thuis volgen via livestream. Ideaal voor mensen die niet zo dichtbij Hilversum wonen: Groningen Alert! Leeuwarden Alert! Maastricht Alert! En ga zo maar door. Maar als je in Utrecht, Amsterdam of Amersfoort woont, vind ik dat je best eens met je bips van die luie stoel af mag komen en huppatee! direct de trein of auto naar Hilversum kan pakken. Zo support je mij (en mijn werk) natuurlijk ook en dan zie ik jullie ook nog eens face to face in plaats van 100 WhatsAppjes heen en weer te sturen voor het plannen van een afspraak, omdat iedereen het zo druk heeft;)

Me with Indian filmmaker

Om iedereen te stimuleren om te komen (ja, jullie ook, sjaak afhakers), ga ik gratis kaarten weggeven aan iedereen die van films houdt! Mocht je eerst willen weten welke films er draaien, kritisch als jullie zijn, dan kunnen jullie het blokkenschema met de films terugvinden via www.scenecs.com/programma. Bij interesse voor gratis kaarten (zoveel je wilt), kan je me even Appen, mailen, langskomen of via een postduif een bericht sturen, zodat ik je de code kan geven waar je je gratis kaartjes mee kunt bestellen op de website. Je hebt nog anderhalve week de tijd tot 26 mei, want als het festival begint, dan moet je er natuurlijk al zijn en je kaartjes ook al hebben besteld. Anders moet je betalen voor je filmkaarten en daar wordt uiteraard niemand blij van. Behalve de organisatoren van het festival zelf, dan.

Tessa Scenecs

Het allertofste aan het festival vind ik dat het programmaboekje deze week gedrukt gaat worden. Na alle interviews die ik samen met een aantal lieve collega’s heb gehouden en uitgewerkt en alle redactionele artikelen die ik heb geschreven voor pers, educatie of redactie zelf, ben ik natuurlijk hartstikke benieuwd naar het resultaat van mijn werk. Soon to be published, dus ik wacht in spanning af! De programmaboekjes zijn in ieder geval gratis af te halen tijdens SCENECS van 26 mei t/m 2 juni. Voor de mannen: Ja, er staat een lekker wijf op de voorkant in de vorm van het SCENECS logo. Het festival is dus ook geschikt voor jullie. Er lopen namelijk ook heel veel knappe dames rond tijdens het gala en tijdens de opening van dit festijn. Het logo van het festival heb ik hierboven gebruikt als afbeelding voor deze blog, check it out en kijk of je ons covermodel hierin herkent 😉 Mocht je je nou toch al op de website van het festival bevinden, meld je dan ook even aan voor de nieuwsbrief, want die heb ik dit jaar geschreven, whajoow!

Thriller MJ

Hoe het ook zij, ik vond het hartstikke leuk om mee te werken aan dit festival in de positie van eindredacteur en ik heb een hoop nieuwe, toffe mensen leren kennen. ‘Lekker netwerken’, zoals ze zouden zeggen in de rest van de mediawereld. Ik heb heel veel zin in het festival en kijk uit naar de eerste keer dat ik dit filmfeest voor het eerst van dichtbij mee mag maken. Ik hoop jullie allemaal terug te zien in de Vue Cinema te Hilversum van 26 mei t/m 2 juni 2017!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *