Storm en onrust

Een vol hoofd, een oneindige to-do lijst en altijd bezig met de vraag: ‘welke taak moet ik nu dan de prioriteit geven en wat kan eventueel later?’ Misschien herken je dit wel wanneer je zelf een eigen bedrijf hebt en nog niet de financiële vrijheid hebt om een eigen team aan te kunnen nemen. Ik merkte de afgelopen periode in ieder geval aan mezelf dat ik erg veel stress heb ervaren toen ik drie opdrachten tegelijkertijd door elkaar heen aan het uitvoeren was.

Rust, reinheid en regelmaat

Structuur en het zetten van een duidelijke eerstvolgende stap in de goede richting is voor mij juist zo belangrijk. Die rust had ik voor mezelf dus nog niet gecreëerd. Omdat ik elke dag ontzettend moe was en op sommige nachten lang bleef doorwerken, kon ik ‘s ochtends nauwelijks mijn bed uitkomen. Ik besloot daarom eens een andere oplossing te vinden tegen mijn moeheid dan het reguliere ‘naar de dokter gaan’ of ‘zelf rustiger aan gaan doen.’ Op woensdagmiddag ging ik met de auto op pad naar Budel-Schoot in Brabant waar Trudie Kissen haar praktijk heeft, een voor mij al bekende dame en ‘Access Bars-practitioner.’

Trudie aan het werk

Wat zijn Access Bars?

Velen van jullie zullen zich nu afvragen: ‘Wat zijn Access Bars? Nog nooit van gehoord,’ en dat kan best kloppen. Pas rond 1990 is er namelijk een stroming ontstaan in Amerika die ‘Access Consciousness‘ heet. Je kunt een ‘Access Bars behandeling’ zien als een soort energetische, alternatieve therapie die voortkomt uit deze stroming. Volgens de theorie vanuit de Bars zijn er op ons hoofd 32 energetische banen aanwezig, waar gedachten, emoties en overtuigingen als het ware ‘vast’ kunnen zitten die jouw positieve energie blokkeren. Deze mentale blokkades zorgen ervoor dat je er niet snel voor openstaat om zaken eens anders aan te pakken dan gebruikelijk. Je denkt in beperkingen in plaats van in mogelijkheden en je blijft vastzitten in de angst voor het onbekende.

Create your own reality

Check de realiteit van jouw overtuigingen 

Ik merkte bijvoorbeeld aan mezelf dat ik nog steeds belemmerende overtuigingen had die ik vanuit vroeger en vanuit mijn persoonlijke ervaringen heb meegekregen; over liefde of over geld, bijvoorbeeld. Ook had ik de overtuiging dat Access Bars behandelingen grote onzin waren en helemaal niets voor je deden. Ik wilde deze overtuiging onderzoeken door de behandeling gewoon aan te gaan om simpelweg te kijken wat er zou gebeuren. Maar Man, was I wrong! Toen Trudie haar vingers op bepaalde plekken op mijn hoofd legde, werd ik af en toe een beetje licht in mijn hoofd, kreeg ik jeuk aan mijn neus en voelde ik de energie daadwerkelijk door mijn lijf en hoofd stromen. Ik kan oprecht zeggen dat dit een fijne ‘healing’ was, van iemand die haarfijn aanvoelt welke blokkades jij nog hebt en welke emoties je nog belemmeren om je maximale potentie te gaan leven. Tijd om mijn overtuiging over deze behandeling om te flippen naar een positieve overtuiging, dus.

Touch of Kiss praktijk

Opschonen van je Hard Drive

In de tussentijd lag ik op de behandelingstafel gezellig te kletsen, maar intussen voelde ook Trudie van alles gebeuren bij zichzelf. Haar tong tintelde en haar ogen knipperden toen ze een aantal punten op mijn hoofd te pakken had die te maken hadden met het gebied van ‘kunnen ontvangen (dat zich altijd in de rechterhersenhelft bevindt).’ En dat is precies waar heel lang een groot pijnpunt bij mij zat. Na veel nare liefdesrelaties en een steeds slechter wordend zelfbeeld, had ik altijd het gevoel dat ik de liefde niet waard was, dat ik een te moeilijk persoon was of dat liefde sowieso niet voor mij was weggelegd. Ik moest het eerst allemaal maar ‘verdienen.’ Wanneer iemand dan toch liefde op zijn/haar eigen manier aan me probeerde te geven, vond ik het extreem lastig om die ook daadwerkelijk te ontvangen en wuifde ik het weg, zovan: ‘het zal allemaal wel, ik geloof het niet, je gaat toch weer weg.’ Daarnaast was er een lange tijd geleden in mijn leven een periode waarin ik geen enkele emotie meer voelde, waardoor de ergste dingen me niet eens meer raakten. Onbewust had ik mijn gevoel compleet geblokkeerd om niet gekwetst te worden en geen pijn meer te hoeven voelen. Ik merkte na de Bars-behandeling dat het laatste restje blokkerende energie wat hierover blijkbaar toch nog in mijn systeem zat, als het ware helemaal wegspoelde, zo mijn lijf uit. Mijn harde schijf werd letterlijk en figuurlijk geformatteerd.

Touch of Kiss praktijk stoelen

Kalmte na de storm (geen verwijzing naar het Songfestival;))

Na de behandeling van Trudie voelde ik me kalm, rustig en prettig in mijn eigen lijf. Ik was daarnaast ook heel erg moe, maar moest nog anderhalf uur naar huis rijden. Normaal gesproken was ik gaan stressen over de file, maar nu accepteerde ik de dingen gewoon zoals ze waren. En ik kan je vertellen, het leven gaat je dan een stuk gemakkelijker af. Volgens Trudie werkt de behandeling nog drie weken na en ik moet zeggen: er is nu al een week een gevoel van volledige acceptatie van mijzelf en de overtuiging dat ik alles kan manifesteren wat ik maar wil door de juiste vragen te stellen en positieve gedachten te hebben. Erg bijzonder om te ervaren, want zo kalm in mijn hoofd en lijf heb ik me eigenlijk nog nooit gevoeld. Zei de scepticus die Willy heet 😉 Kortom, ik stond er voor open om mijn eigen belemmerende overtuiging over deze alternatieve geneeswijze te onderzoeken. Hieruit blijkt dat ik het toch echt bij het verkeerde eind had en dat ik mijn eigen overtuiging heb ontkracht. En nu ik dit weet, is het voor mij ook een stuk makkelijker om de beperkende overtuigingen die ik nog wel heb, allemaal om te gooien naar positieve, die mij precies brengen waar ik graag wil zijn.

Dankbaarheid

Dankbaarheid 

Amen to this en heel veel dank aan de awesome Trudie Kissen! Als je nu niet het idee hebt gekregen dat ik gek geworden ben en mijn verhaal juist wel met jou resoneert, zou je ook eens een behandeling kunnen proberen. Gegarandeerd meer rust in je hoofd en lijf. Trudie’s praktijk heet TouchOfKiss en is gevestigd in het mooie Brabant. Ik ken daarnaast een hele andere goede Access Bars practitioner, die wat dichter bij de Randstad woont;) Helen uit Hilversum van Parel HSP Coaching, ook een enorm lieve coach. Woon je in België? Dan moet je bij Karen van Project Love zijn. Ik ben benieuwd wie de Access Bars behandeling ook ervaren heeft en of jullie je ervaringen willen delen in de comments?! Alvast superduperdank!

Hele fijne, zonnige week gewenst iedereen!

Buiten Schrijven

Wil jij ook een rake blog leren schrijven? Download dan geheel GRATIS mijn ‘3 geheime strategieën om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog’ op mijn homepage.

2 antwoorden
 1. Marlies
  Marlies zegt:

  Ik ben gisteren behandeld door Margot van Doggenaar uit Rotterdam. Haar praktijk het de Piramide.
  Ik kom al jaren bij haar (ze is ook voetreflexoloog) en ze geeft ook access bars. Ik onderging dit gisteren voor de eerste keer en heb het al pretig en rustgevend ervaren. Ik heb vannacht 8 uur achter elkaar geslapen, wat voor mij vrij uniek is (dat gebeurt me hooguit 1 of 2 keer per jaar). Ik ben benieuwd wat ik er nog meer van ga merken de komende weken. Op 21 dec. heb ik weer een sessie staan.

  Beantwoorden
  • Willy Bakker
   Willy Bakker zegt:

   Mooi hé, hoe dat werkt, Marlies? Ik vind het echt fantastisch die Access Bars, merk gelijk meer rust in mijn hoofd inderdaad. En had ook een tijd slaapproblemen, die zijn nu als sneeuw voor de zon verdwenen 😉 Het helpt vooral om te relaxen en minder last te krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn en andere kwalen die worden gecreëerd door stress.

   Ben benieuwd wat je van de volgende merkt!

   Liefs,

   Willy

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *