Leonie te Riet

De titel van deze blog lijkt verdacht veel op een slechte reclame-slogan, maar niets is minder waar. Ik was namelijk op 27 mei op het Set Yourself Free Event van Leonie te Riet in Apeldoorn. Leonie is een coach met een specialisatie in het ombuigen van je mindset en het manifesteren van jouw leven naar wens.

Ik heb bij haar 30 dagen lang een basistraining gevolgd om erachter te komen hoe mijn oude patronen en andere shit nog doorwerken in mijn huidige leven. Ook kreeg ik haar methode uitgelegd om via een andere mindset mijn gewenste doelen te kunnen bereiken. Omdat Leonie’s energie goed met de mijne resoneerde, besloot ik om direct na deze training naar haar aansluitende Event te gaan. Ik vind Leonie een mooie vrouw, maar ook een vat vol tegenstrijdigheden. Aan de ene kant lijkt het echt een dametje, terwijl ze aan de andere kant net zo hard ‘shit’ en ‘fuck’ roept tegen haar klanten. Ze heeft een samengesteld gezin met vier kinderen, maar is nu al jaren samen met een vrouw. Ze komt heel warm over en dat is ze ook, maar toch voel ik ook weer een soort professionele afstand wanneer ze live met klanten in gesprek is. Kortom, ze intrigeert me mateloos. Alleen dit al, was genoeg om mijn nieuwsgierigheid te wekken en haar live te willen zien. Bovendien triggerde het thema van het Set Yourself Free Event mij ook enorm: Relatiespiegels.

Relatiespiegels

Vallende kwartjes

Voor degenen die mij al een beetje kennen, is bekend dat ik tot nu toe nou niet bepaald succesvol ben geweest in de liefde. Met een hoop gekke verhalen en bizarre situaties tot gevolg, dat dan weer wel. Tijdens het Event heb ik geleerd dat ik alles wat er in mijn leven gebeurt, uiteindelijk zelf heb gemanifesteerd. Omdat ik altijd heb gedacht dat niemand met mij een relatie wilde omdat ik te gevoelig ben, of te gecompliceerd, kreeg ik dus ook relaties met mannen die dit vonden. Ik zond constant die negatieve gedachten en dus energie uit, waardoor ik dit uiteindelijk terug zag in mijn realiteit. Ik heb jarenlang geen vertrouwen gehad in mannen, waardoor er ook eindeloos onbetrouwbare minkukels op mijn pad kwamen. Dit betekent dus dat ik mijn mindset over relaties moet gaan shiften naar positieve gedachten en moet gaan afstemmen op hoe ik me wil voelen en wat ik wil denken wanneer ik wel in een gewenste, liefdevolle relatie zit.

Relatiegroei

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Wat mij een heel groot inzicht opleverde, was Leonie’s uitspraak: ‘Relaties werken niet, omdat je niet de waarheid van de ander kunt/wilt horen of voelen.’ Ieder persoon komt met de nodige bagage en heeft vanuit zijn of haar referentiekader een eigen waarheid gevormd. Het gaat dus botsen wanneer je enkel en alleen vanuit je eigen point-of-view kunt zien hoe een situatie in elkaar zit of waarom een ander doet wat hij/zij doet. Ik heb jarenlang relaties gehad waarin de ander zijn waarheid had en de mijne niet accepteerde of wilde horen. Ook andersom was dit het geval. Ik kon soms zelf niet zien waardoor een ander nou zo geraakt was of waarom hij deed wat hij deed. Ook maakte ik mij schuldig aan het zeggen van bepaalde dingen om de ander ‘in beweging’ te krijgen en iets te laten doen of voelen wat ík graag wilde, maar de ander eigenlijk niet. Op die manier krijg je een relatie waarin jouw ego belangrijker wordt, dan het gevoel van de ander. Om even wat voorbeelden te noemen: ‘Als jij niet elke dag je troep opruimt, ga ik vandaag niet koken,’ of ‘Als je mij niet gelukkig maakt, ga ik op zoek naar een ander.’ Klinkt dit enigszins bekend vanuit bijvoorbeeld de thuissituatie waarin je bent opgegroeid of vanuit een stel dat je kent dat eigenlijk altijd ruzie heeft? Misschien zijn deze inzichten voor jullie allemaal allang bekend, maar als ik de zaken die op het Event zijn besproken eerder had geweten, had ik nu misschien wel een heel bloeiend liefdesleven gehad 😉

Dorien en ik

Communiceren kun je leren

Toch leven veel partners tegenwoordig op bovenstaande manier hun leven. De relatie bestaat dan meer vanwege de gehechtheid aan de ander, dan vanwege echte liefde. Dit kan je dus eigenlijk schijnrelaties noemen. Daarom is het belangrijk om je te beseffen dat je niet bij een ander kunt halen, wat er ook niet in jezelf aanwezig is. De oplossing is om de schoonheid in de ander te kunnen blijven zien, ongeacht of deze persoon in zijn/haar ego schiet en nare dingen zegt; dat is onvoorwaardelijk van iemand houden. Let wel op! Dit betekent dus niet dat je je altijd naar de wens van de ander moet schikken, maar dat je het beste met elkaar kunt communiceren over de volgende vragen:

-Wat wil ik?
-Wat voel ik?
-Wat heb ik nodig?

Zolang je in een relatie elkaar de mogelijkheid geeft om dit beide naar elkaar uit te spreken, ga je samen zoeken naar een antwoord dat voor jullie beiden werkt en goed voelt. Het betekent dus niet dat je maar meteen uit elkaar moet gaan of een scheiding aan moet vragen, zoals tegenwoordig naar mijn mening bizar veel gebeurt onder jongere mensen. Die denken namelijk nogal snel dat een volgende liefde slechts een Swipe naar rechts is en hopen op die manier de ‘perfecte’ persoon te vinden. Ik ga aan de slag om met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan tijdens het Event, een relatie te creëren die bij mij past en die gevoed wordt vanuit echte liefde en acceptatie.

Nu nog uitzoeken waar ik dit soort zeldzame juweeltjes kan vinden 😉

Dankbaarheid

Wil jij ook leren bloggen om goed te scoren in Google met jouw bedrijfswebsite? Vraag dan nu geheel GRATIS mijn ‘3 geheime strategieën om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog’ aan op video via de homepage.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *