Willy met een blij hoofd

Geen handvol, maar een landvol. Gastbloggers, welteverstaan 😉 Er zijn inmiddels zoveel bloggende ondernemers in Nederland, dat het geen kwaad kan om ze eens beter te leren kennen. Sluit hun energie en kennis aan bij wat jij doet met je bedrijf en waar jij over schrijft? Vraag ze dan eens om een gastblog voor je te schrijven. De meeste ondernemers vinden het vooral heel leuk dat ze hun schrijfsels met jouw klanten en fans mogen delen. Het levert hen namelijk meer naamsbekendheid, en dus nieuwe fans, op. Ook voor jou heeft het gastbloggen een aantal belangrijke voordelen die ik hier toe zal lichten.Dancing in pink street

1. Het scheelt je tijd

Stel nu dat je even een moment hebt waarin je echt geen inspiratie hebt voor een tof blogonderwerp. Misschien lig je ziek op bed op heb je last van een writer’s block. Hoe fijn is het dan als je in plaats van een zelfgeschreven blog, een interessante gastblog kunt promoten, die ook nog eens goed gelezen wordt? Mijn persoonlijke ervaring is dat je jouw inspiratie binnen een week wel weer teruggevonden hebt. Want wanneer je iedere week consequent een blog plaatst, is het erg prettig als je toch even die tijd die je normaal gesproken stopt in het schrijven van je blog, kunt uitzieken of kunt werken aan je bedrijf in plaats van erin.

Willy op het muurtje bij Pena

2. Het is goed voor je SEO

Er bestaat een grote kans dat de gastblogger zijn of haar blog op een eigen website plaatst met daarin een verwijzing naar jouw online kanalen. Dit zijn de zogenaamde ‘backlinks.’ Die zorgen ervoor dat jouw site hoger te zien is in Google (een belangrijk onderdeel van SEO ofwel: Search Engine Optimization/zoekmachine optimalisatie). Hoe meer passende websites verwijzen naar de jouwe, hoe sneller de zoekmachine jouw site als autoriteit gaat zien binnen een speciaal vakgebied. Wanneer de gastblogger waar jij voor hebt gekozen, ook nog eens veel maandelijks terugkerende bezoekers heeft, wordt jouw naam onder de aandacht gebracht bij een grote potentiële, nieuwe doelgroep. En de ander heeft weer een handig of inspirerend artikel kunnen promoten onder zijn of haar volgers. Een win-win situatie, dus.

Willy in Lissabon met hoed

3. Jij mag zelf laten zien wat je kunt

Als jij aan een mede-ondernemer vraagt om een gastblog te schrijven, heb je zo’n 99% kans dat jou gevraagd wordt om hetzelfde te doen voor de ander. Dit is natuurlijk jouw moment om te gaan shinen als een discobal. Schrijf je beste gastblog ooit door de mensen die jou voor het eerst leren kennen, te betoveren met goede verhalen of grappige anekdotes die inspelen op hun diepste verlangens. Misschien willen zij ook wel: een goedlopende badass business/financiële vrijheid ervaren/sneller resultaten halen uit hun Social Media Marketing of coaching (vul in wat voor jou van toepassing is). Wanneer jouw gastblog ze aanspreekt, volgen ze jou via Social Media en je eigen blog, kun je vervolgens hun e-mailadressen opvragen in ruil voor iets waardevols en gaan ze zo, ‘hoepla!’ jouw eigen marketingfunnel in.

Let er wel op dat je een gastblog schrijft voor een ondernemer die niet exact hetzelfde doet als jij. Dat heeft weinig zin, tenzij je het leuk vindt om de klanten van de ander te stelen. Zorg er dus voor dat je van tevoren goed checkt of de ondernemer die jou vraagt om een gastblog, gezien kan worden als een ondernemer die een aanvulling kan zijn op jouw diensten en dat het bedrijf qua werkzaamheden geen exacte kopie is van wat jij doet.

Willy voor Pena Palace

Wil jij mijn eregast zijn?

Denk je nu na het lezen van dit artikel ‘leuk, Willy, zo’n gastblog voor je schrijven lijkt me wel wat,’ en blog jij zelf over het ondernemerschap, storytelling, Social Media marketing, een positieve mindset of over schrijven in het algemeen? Stuur me dan even een berichtje op redactie@willyswereld.nl, dan kijk ik graag of we een match zijn en of ik voor jou een gastblog zou kunnen schrijven. Misschien ontstaat er zelfs wel een mooie samenwerking uit! Mijn site genereert wekelijks zo’n 500 bezoekers naar mijn blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *