Willy voor Pena PalaceDe afgelopen maanden merk ik het steeds vaker: mensen die zich beledigd voelen om wat ik schrijf, of die mijn Facebookpagina niet meer liken, als ik een keertje tegen het zere been schop. Daar waar het echt pijn doet. Die mensen zouden het enorm waarderen als ik binnen de lijntjes kleurde of als ik alleen nog maar beleefde dingen schreef en/of handige schrijftips deelde. Verhalen waar iedereen het simpelweg mee eens kan zijn. Naar mijn mening is dat niet het idee van hoe een blog eruit hoort te zien. Blogs zijn juist geschikt om iets van jezelf te laten zien, om anderen te inspireren, te amuseren of te informeren, maar ook om zo af en toe de nodige discussie op gang te krijgen. Omdat ik wil weten wat er bij de ander leeft en omdat ik ook benieuwd ben naar jouw mening. Niet omdat ik het zo tof vind als jij beledigd gaat zitten doen. Wat ik dan in ieder geval zeker weet, is dat mijn blog jou heeft geraakt. Wat niets meer betekent, dan dat ik een goede blog heb geschreven, want blijkbaar doet het dus iets met jou.

Verjaardagactie

Your vibe attracts your tribe

Toch verwacht ik van mijn eigen ‘tribe’, met andere woorden: de mensen die mij volgen om wie ik ben en wat ik vind, dat ze tegen mijn directheid kunnen. Anders hadden ze mij in de eerste plaats sowieso al niet gevolgd. Van hen hoor ik ook regelmatig terug dat ze mijn zwarte humor en extreme eerlijkheid juist kunnen waarderen. En dat het daarom veel interessanter is om mijn blog te lezen dan al die duizend in een dozijn blogs over babyspullen of over de nieuwste haarmode. Dat kan natuurlijk ook hartstikke leuk zijn, maar ik zie zelf dat die bloggers eigenlijk vooral bezig zijn met geld verdienen aan de producten die ze promoten of met het krijgen van een paar gratis spullen, waar ze dan een leuk stukje over moeten schrijven. Daar is verder niets mis mee, maar tot nu toe ben ik nog geen enkele blogger tegengekomen die hierover schrijft en mijn aandacht weet vast te houden. Jullie wel? Zo ja, dan hoor ik het graag!

Laat jezelf zien

Zelf kijk ik liever voorbij de oppervlakkigheid van spullen, omdat ik merk en voel dat er steeds meer behoefte is aan echte verhalen, waarin zowel de licht- als schaduwkanten van een situatie worden uitgelicht. Verhalen waarin echte waarde wordt geleverd, waarmee je een ander inspireert om ook meer van zichzelf te laten zien of om een nog betere ondernemer te worden. Door diegene aan te sporen om vanuit zijn/haar hart te gaan schrijven. Zonder angst voor andermans mening of de angst om een ander te kwetsen. Tegenwoordig zijn mensen al op hun teentjes getrapt als je een keer ‘Boe!’ roept of iets zegt waar het merendeel van de mensen in Nederland het niet mee eens is.

Willy Arabian Nights

Blijf altijd trouw aan jezelf

Ik kan je één ding zeggen: ik ga me zeker niet aanpassen of inhouden, omdat andere mensen het maar niks vinden wat ik schrijf. De mensen die willen dat ik maar gewoon normaal blijf doen, zodat ik niet met mijn kop boven het maaiveld uitsteek. De mensen die zelf een leven hebben waar ze niet echt 100% tevreden mee zijn, maar dat gestaag voortkabbelt. Precies zoals ze verwachten en zoals ze het wel best vinden. Maar ik zal nooit genoegen nemen met dit soort middelmatigheid. Ik wil succesvol zijn met mijn bedrijf en ik wil de beste zijn in het schrijven van verhalen, voor mezelf en voor anderen. Ik ga bijvoorbeeld ook alleen nog maar een romantische relatie aan met een partner die mij respecteert en op handen draagt en niet minder dan dat. Ik ga niet stoppen voordat ik miljoenen vrouwelijke ondernemers heb kunnen inspireren om te gaan staan voor wie ze zijn, door zich niet in te houden met wat ze schrijven uit angst om niet aardig gevonden te worden.

Passionata’s gezocht

Ik stimuleer ze om vanuit hun hart te vertellen wat ze de wereld te bieden hebben, omdat ik vind dat ze hiermee de wereld een beetje mooier maken. De vrouwelijke ondernemers met een missie en een passie, die hoe dan ook willen slagen in het leven. Die zullen voelen en begrijpen wat ik met dit blog bedoel: dát zijn de mensen die ik verder wil helpen met het vertellen van hun verhaal wereldwijd. Omdat ik in ze geloof en erop vertrouw dat zij ook weer anderen aanzetten en inspireren om actie te ondernemen. Omdat ze, net als ik, genoeg hebben van die eeuwige middelmatigheid waar de meeste mensen nooit uit zullen durven stappen. Maar zij wel. Zij wel.

Willy in Lissabon

Let’s shine!

Voel je dat het nu ook jouw tijd is om te gaan shinen in 2019 en te gaan doen waar je voor geboren bent?

Maak dan gebruik van mijn speciale VIP dag aanbod. Samen met jou ga ik een halve dag van 10:00 – 14:00 in Utrecht aan de slag met het verhogen van de saleswaarde van jouw teksten. Daarnaast stellen we samen een strategisch contentplan op voor het hele jaar over de onderwerpen waar je over kunt schrijven om jouw personal brand goed in de markt te zetten. Je ontvangt hier een lekkere lunch bij en aan het eind van de sessie ga jij naar huis met een helder plan. Na vier weken hebben we een follow-up gesprek via Skype om te inventariseren hoe je voortgang is met het contentplan dat we hebben opgesteld. Bovendien ben je dan nog in de gelegenheid om mij al je vragen te stellen en kan ik bijsturen, indien nodig.

Ben jij klaar voor een slimme start van 2019? Vraag hier de VIP-dag aan voor slechts 449 € exclusief BTW.

 

 

 

 

6 antwoorden
  1. Sandy
    Sandy zegt:

    Wat goed dat je jezelf trouw blijft! Ik ben het met je eens dat er genoeg mensen zijn, die zichzelf verkopen zoals zij denken dat anderen dat van ze willen. Ik denk altijd maar: blijf gewoon jezelf. Je valt anders uiteindelijk toch wel door de mand…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *