Help eachother

Eigenlijk is succesvol zijn, vrij gemakkelijk. Succesvol blijven en je energie daarbij altijd hoog blijven houden, is een stuk moeilijker. Je maakt één keer een slimme keuze met de juiste timing en hup! Ineens staat de eerste 10.000 euro op je rekening. Zoals bij mij gebeurde, toen ik twee maanden lang onverwachts met een toffe opdrachtgever in zee ging. Wanneer je de weg naar je hart blijft bewandelen door te doen waar jij het allergelukkigst van wordt, zal je succesvol zijn, maar wel een heleboel hobbels tegenkomen onderweg. Er zullen oude vrienden zijn die je niet meer begrijpen en die je los zult moeten laten. Je zult je niet altijd meer thuis voelen tussen de mensen die je jarenlang vriendinnen hebt genoemd. Je kunt te maken krijgen met jaloezie van een ander, omdat ze jou je succes niet gunnen en graag willen dat zij voor jou op nummer één blijven staan, zodat je jezelf voor hen wegcijfert. Je krijgt last van knagende twijfels of je wel echt waardevol bent voor jouw klanten, maar ook voor jezelf. Doe je nog wel wat jij echt leuk vindt of gaat het steeds meer als zwaar werk voelen? Je gaat schuldgevoelens ervaren naar de lieve mensen om je heen waar je minder tijd voor kunt maken dan je zou willen. Er blijven steeds minder connecties over waarmee je echt nog op één lijn kunt zitten en die jou daadwerkelijk succes gunnen.

Choose Yourself

Kiezen voor jezelf

Dit is uiteraard een zeer pijnlijk proces. Sommige mensen passen zich liever aan aan de wensen van hun omgeving, dan dat ze 100% voor zichzelf kiezen. Dit heb ik jarenlang gedaan, waardoor ik steeds minder goed wist wie ik nu werkelijk was en wat ik de wereld te bieden had. Ik stond altijd voor anderen klaar, die er niet altijd voor mij waren en dacht altijd eerst aan de ander en dan pas aan mijzelf. Wat ik voelde en wat ik wilde, dat was toch niet belangrijker dan het feit dat anderen mij aardig zouden vinden? Twee jaar geleden heb ik hier een punt achter gezet en ben ik echt voor mezelf gaan kiezen. Ik zeg vaker ‘nee’ als ik ergens echt geen zin in heb en voer alleen nog werkzaamheden uit waar ik echt happy van word. Hoe zichtbaarder je bent of wordt, hoe meer mensen er zijn die (negatief) commentaar op je leveren. Simpelweg omdat ze je niet gunnen dat jij succesvoller bent dan zij, omdat jij wel keuzes voor jezelf hebt gemaakt, die zij niet durfden te maken omdat ze het te spannend vonden of omdat dit verwacht werd van hun omgeving.

footsteps in the sand

Zet altijd de eerstvolgende, logische stap

Deze belemmerende overtuigingen van jezelf en anderen dragen niet bij aan jouw succes. Allesbehalve. Ze zorgen er juist voor dat jij jezelf klein houdt, om andere mensen niet voor het hoofd te stoten. Iets wat nu al snel gebeurt in Nederland, omdat mensen tegenwoordig behoorlijk snel beledigd zijn. Het enige wat jij hoeft te doen om jezelf succesvol te voelen, is telkens slechts de volgende, logische stap nemen die je dichter bij jouw dromen en verlangens brengt. Ondanks de mensen in jouw omgeving die niet in je geloven, ondanks je eigen twijfels en angsten en ondanks alle weerstand die je soms voelt. Succes is ook voor jou weggelegd, zolang je maar bereid bent om door je angst heen in actie te komen en keuzes te blijven maken die bijdragen aan het realiseren van jouw droomleven.

Growth of a flower

Zet jezelf op de eerste plaats

We zijn in Nederland gewend om te horen dat eerst voor jezelf kiezen en dan pas voor de ander, egoïstisch is. Maar niets is minder waar. Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter jij er ook voor de ander kunt zijn en hoe meer je te geven hebt aan je omgeving. Daarom is het belangrijk om jezelf te omringen met mensen die begrijpen dat jij moet doen waar je happy van wordt, zodat je ook de beste versie van jezelf kunt zijn als je bij ze bent. Want hoe egoïstisch is het eigenlijk van de ander, als die van jou verwacht dat jij de dingen voor hem of haar doet die hij/zij van je vraagt, terwijl jij al nee hebt gezegd of ergens anders mee bezig wilt zijn waar jij wel echt happy van wordt? Die ander zegt dan eigenlijk: ‘jij mag geen nee tegen mij zeggen, want ik kan niet met afwijzing omgaan. Leuk dat je dit nu niet wilt of iets anders wilt doen, maar daar heb ik niks mee te maken, want mijn wensen zijn op dit moment belangrijker dan de jouwe.’  Vraag je dus goed af of je met dit soort mensen om wilt blijven gaan, die jou in deze lage energie trekken. Moraal van het verhaal: omring je met mensen die jou alle geluk en succes van de wereld gunnen, zodat jij je gesteund voelt en in de juiste energie blijft zitten, om telkens die acties te kunnen nemen die jou stap voor stap dichter naar jouw succes toe brengen. Op jouw manier en op jouw voorwaarden.

Helping Eachother

Ben je gek op inspirerende en goudeerlijke blogs en zou je ze zelf ook graag willen schrijven? Mijn online blogcursus ‘Steengoed zakelijk leren bloggen’ kan je nu tijdelijk aanschaffen voor slechts 99,97 euro. Een uur lang leg ik jou op video uit wat de do’s en don’ts zijn bij het schrijven van een blog voor de website van jouw bedrijf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *