koorddans

Een aantal jaar geleden was ik op bezoek bij een medium. Een vrouw die een collega mij toen had aangeraden, omdat ik niet lekker in mijn vel zat en meer wilde doen met mijn leven naast werken bij mijn suffe kantoorbaan. Ik snap nog steeds niet waarom ik er toen heen gegaan ben, aangezien ik één van de meest sceptische personen op aarde was.

Ik kwam aan bij een knus huisje in de Bijlmer en was gelijk onder de indruk van de verschijning van deze vrouw. Haar ogen waren bijna lichtgevend blauw en ik kreeg het gevoel dat ze dwars door me heen kon kijken, recht mijn ziel in.

Kristallen bolIk vertelde haar dat ik heel graag wilde werken in de filmsector, maar dat ik er ook van overtuigd was dat de kans heel klein was dat ik daar ooit zou kunnen werken. Bovendien waren er bizar veel concurrenten die via via toch net altijd een streepje voor hadden. Het medium zei: ‘Dat is een aanname die helemaal niet waar hoeft te zijn.’ Ik reageerde daar nogal cynisch op en gaf aan dat ik al drie jaar lang constant afwijzingen op mijn sollicitaties naar filmbedrijven kreeg. Ik verstuurde er toen ongeveer twintig per maand.  Ik wist niet hoe ik uit deze situatie moest komen waarin ik me totaal niet gelukkig voelde, omdat ik dacht dat een leuk leven waarin ik mijn passie kon volgen, niet voor mij was weggelegd.

pendulumDaarom deed ik gewoon het werk op kantoor dat ik moest doen en was ik ernaast maar halfslachtig bezig met vrijwilligerswerk in de filmwereld, om zo toch ooit de benodigde ’12 jaar ervaring’ op te kunnen doen voor een betaalde baan. Het had helaas geen enkel effect. Ik kreeg vooral te horen wat ik allemaal niet goed deed en ik bleef alleen consequent gevraagd worden voor ander vrijwilligerswerk. Op een gegeven moment had ik zelfs twee ‘fulltime’ banen tegelijk bij hetzelfde bedrijf, die voor mij vielen onder een maandelijkse ‘vrijwilligersvergoeding,’ omdat ik al was afgestudeerd. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt voor zo weinig geld. Kortom, toen ik zo ongeveer een halve burn-out kreeg en ik alleen nog maar kon slapen en naar het plafond staren, werd het tijd om aan de bel te trekken. En ik nog steeds maar niet begrijpen waarom ik nou toch niet succesvol was.

Husky‘Geen wonder,’ zei het medium, ‘je probeert te dansen op twee slappe koorden. Je wordt pas succesvol als je complete focus ligt op dat wat je echt wilt. Je doet nu een beetje van beiden, waardoor je je telkens zo moe en futloos voelt. Ga eens doen waar je gelukkig van wordt.’ ‘Maar werken is toch nooit leuk?’ vroeg ik. ‘Je kunt toch helemaal geen geld gaan verdienen met het uitoefenen van je hobby? Ik zou graag filmrecensies willen schrijven of andere mensen helpen met het schrijven van leuke teksten, maar hier kan ik toch nooit geld voor gaan vragen?’ Mevrouw het medium keek me enigszins verbaasd en lachend aan en gaf me een knuffel terwijl haar husky onrustig heen en weer liep in de ‘behandelkamer die vol lag met pendels en edelstenen. ‘Wat ga jij nog veel mooie dingen meemaken die jouw gedachtenwereld compleet overhoop zullen gooien,’ zei ze.

Point taken.

Vrijheid

Voor T.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *