Profielfoto Willy

Het einde van een tijdperk

Gisteren heb ik per ongeluk het bovenste bolletje van mijn tongpiercing doorgeslikt tijdens het eten van een schnitzel. Helaas had ik geen reserve piercing meer liggen en heb ik hem eruit moeten halen. Dit zorgde niet alleen voor het einde aan mijn tongpiercing, maar voelde ook als het eind van een langdurig moeizaam tijdperk.

tongpiercing

Oordelen van anderen

Een tijdperk waarin ik mij liet leiden door de waan van de dag, door de meningen en oordelen van andere mensen of door mijn eigen destructieve gedachten. Ik zei altijd ja tegen anderen, omdat ik ze zo graag wilde helpen, met als gevolg dat ik zelf regelmatig oververmoeid achterbleef. Ik voelde continue mijn eigen onzekerheid over mijn kunnen en geloofde niet dat ik geld kon verdienen met het werk dat ik het allerliefste doe. In mijn hoofd gonsden de stemmen van mijn ouders rond die zeiden: ‘kies voor een vaste baan, dan heb je zekerheid,’ ‘het maakt niet uit wat je voor werk doet, zolang je maar genoeg inkomsten hebt.’ Ik weet nu dat geld niet slecht is en dat het zeker niet alleen is weggelegd voor mensen die rijk geboren zijn. Met geld kan je je eigen dromen verwezenlijken. Op die manier kan je geld gaan zien als iets dat voor jou zorgt en dat jouw leven enorm kan verrijken.

Geld

Focus op jezelf en behaal resultaat

Eindelijk heb ik mij los weten te maken van die onzekere gedachten en gevoelens die voor mij bij het fenomeen ‘geld’ kwamen kijken. Ik heb de focus in mijn bedrijf terug en weet nu veel duidelijker hoe ik de zaken aan moet gaan pakken. De oordelen en overtuigingen van anderen blijven bestaan, maar ik trek me er niets meer van aan. Ik ga doen wat mij gelukkig maakt en als ik voor mijn bedrijf bezig ben, zeg ik keihard nee tegen anderen die mijn tijd, liefde of aandacht op zo’n moment willen opeisen. Mijn business komt nu op nummer 1. Anders blijf ik dwalend en zoekend naar een inkomen elke maand, terwijl ik anderen wel steeds help om hun inkomen te verhogen.

Businessfoto

Geld is liefde

Ik heb deze week het ‘Geld is Liefde’ event van Maartje Koper (Google maar;)) via livestream teruggekeken en er ging een wereld voor mij open. Ik begrijp nu eindelijk hoeveel blokkades ik heb (gehad) over geld, liefde en andere, voor mij zo belangrijke zaken. Alles wat ik bijvoorbeeld over geld heb geleerd en heb meegenomen gedurende mijn leven, zijn gedachten die nooit van mij zijn geweest, maar die zijn opgelegd door eerdere generaties voor mij met hun ideeën over geld. Soms heb ik zelfs het idee dat maar 1% van de overtuigingen die ik heb, van mijzelf is en dat ik de rest van andere mensen in mijn omgeving heb overgenomen. Dat ik mezelf zolang in de weg heb gezeten, door oordelen die eigenlijk helemaal niet van mij waren, maar die mij kleiner wilden houden dan de persoon die ik uiteindelijk zeker kan zijn, is toch wel heel erg zonde. Misschien wel uit jaloezie, uit onzekerheid of uit frustratie dat het anderen die mij veroordeelden niet lukte om de dappere beslissingen te maken die ik mijn leven lang heb gemaakt. Soms omdat het moest, soms omdat ik zelf absoluut ergens voor wilde gaan.

Brave girl

Intuïtie als raadgever

Ik stem me nu ook elke dag af met het idee dat ik al een mega succesvol bedrijf heb opgebouwd, dat de inkomsten binnenstromen en dat ik een grote hoeveelheid mensen heb kunnen helpen met mijn teksten, blogs en verhalen. En ik kan je vertellen: het leven voelt op dit moment zoveel gemakkelijker en positiever. Er is geen constante stress of druk meer in mijzelf, alleen de druk van buitenaf blijft bestaan. Maar die negeer ik zo goed als ik kan. Ik vertrouw voortaan op mijn eigen intuïtie, omdat die altijd weet wat voor mij het beste is. Voortaan nee zeggen tegen dingen waar ik geen zin in heb, nee zeggen tegen mensen die alleen maar liefde van mij ‘nemen’ en niks teruggeven, nee zeggen tegen mensen die mij vooral energie kosten en bovenal: een stuk liever zijn voor mezelf.

Intuitie

Slotakkoord

Het is tijd dat ik eindelijk voor mezelf kies. Mijn eigen waarheid boven al die overtuigingen en oordelen van anderen die me al zolang de verkeerde richting op hebben gestuurd.

Amen.

Hoe denk jij over geld? Zitten jouw gedachten erover je ook in de weg om er veel van te hebben of leef je juist in overvloed?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *