Willy met een blij hoofd

Omdat een aantal van mijn klanten hebben aangegeven dat ze wel nieuwsgierig zijn naar hoe een werkweek van een copywriter er eigenlijk uitziet, heb ik besloten om een week uit mijn leven te pakken waarin jullie kunnen lezen wat ik zoal meemaak op een dag. Een soort dagboekversie 2.0, alleen begin ik deze keer niet met ‘Lief dagboek,’ zoals vroeger, toen ik nog dagboeken vol schreef over paarden en vriendinnen.

Leonie te Riet

Donderdag 8 november

Normaal gesproken plan ik het maken van mijn blog ruim van tevoren in. Als ik weet dat hij donderdag af moet, heb ik meestal op de zondag ervoor de basis al staan. Omdat ik nu erg druk was met het inrichten van mijn online training van aanstaande donderdag, heb ik pas vandaag de tijd om mijn blog te schrijven over de laatste vijf meest gemaakte missers in de wereld van copywriting. Als er wat haast achter zit, lukt het me altijd minder goed om te schrijven, dan als ik er echt goed de tijd voor kan nemen. Vooruit dan maar. Na een uur schrijven en een paar leuke foto’s zoeken, is de blog af. Daarnaast ben ik aan het nadenken over een nieuw pakket dat ik aan wil bieden aan mijn klanten. Het neemt ze namelijk een hoop gedoe uit handen en ik wil testen of het aan gaat slaan, door ermee te adverteren op Facebook. Ik ben aan de slag gegaan met het schrijven van een E-book over een goed geschreven ‘Over mij’ pagina, dit wordt de nieuwe gratis weggever waarmee geadverteerd gaat worden en waarmee de leads voor het nieuwe pakket worden binnengehaald. Ik moet nog even bedenken wat ik met de huidige weggever wil, aangezien deze niet meer 100% aansluit op mijn huidige aanbod. ‘S avonds ben ik gefocust op de training ‘Relatiespiegels’ die ik bij één van mijn mentors, Leonie te Riet, volg. Ik leer hier hoe mijn oude patronen zijn opgebouwd en waarom ik me gedraag zoals ik me vaak gedraag in mijn relaties naar ouders, vrienden en vorige liefdesrelaties toe. Omdat haar trainingen altijd een heftige impact hebben op mijn ego, voel ik me erna vrij moe en laat ik het hier even bij. Ik kijk nog even naar wat afleveringen van House of Cards en ga naar bed.

Thea's tekening

Vrijdag 9 november

Vandaag ga ik aan de slag met een toffe opdracht. Vorige week heb ik deze nieuwe klant van mij ontmoet in een café waar ik voor het eerst van mijn leven veganistische pannenkoekjes heb gegeten met (vrij ranzige) dadelstroop. De klant was supertof en we hadden gelijk een klik. Ik mocht daarom na kort overleg, voor haar het boek dat ze heeft geschreven en geïllustreerd, gaan redigeren. Het boek gaat over persoonlijke ontwikkeling, maar dan zo simpel mogelijk geschreven. Zodat het eigenlijk voor iedereen toepasbaar is. De plaatjes maken het boek natuurlijk helemaal af. En de titel? Het leukste boek ooit! 🙂

Boek hart

Zaterdag 10 november

Vandaag heb ik de bende in mijn huis opgeruimd en schoongemaakt. In het weekend heb ik daar de meeste tijd voor. Daarna even gebeld met een vriendin en lekker mijn boek zitten lezen op de bank. Ik lees overigens drie boeken door elkaar heen, omdat ze allemaal gaan over persoonlijke ontwikkeling of ontwikkeling in je business (deze twee gaan eigenlijk altijd samen). Ik vind het namelijk belangrijk om hier echt tijd voor te maken. Ik voel me vandaag niet zo lekker, dus ik ga ook nog een extra uurtje slapen. Ik leg de laatste hand aan mijn online cursus en ga ‘s avonds bij mijn ouders eten. We hebben gezamenlijk alvast lootjes getrokken voor Sinterklaas. We maken elk jaar een gedicht voor elkaar en kopen daar een leuk cadeautje bij van rond de 25 euro.Support Scrabblewoord

Zondag 11 november

Vandaag even tijd om uit te slapen, hoera! Ik ben echt absoluut geen ochtendmens. Even lekker naar buiten geweest om te wandelen, want het zonnetje schijnt. Omdat er morgen tijdens de cursus van Mark Bongers van mij wordt verwacht dat ik een landingspagina en een bedanktpagina heb gemaakt voor de advertentie die ik in wil zetten, ga ik hier met frisse tegenzin mee aan de slag. Want het systeem dat we gebruiken om de landingspagina in te stellen, doet niet wat ik wil. Soms wenste ik dat ik toch wat technischer was, dan nu het geval is. Werd er gek van, omdat ik niet de blokjes tekst kon verwijderen, die ik wilde verwijderen. Daarnaast kon ik ook geen tekst over de foto heen plakken. Nu dus maar wat uitgeprobeerd en een landingspagina gecreëerd waar ik nog totaal niet tevreden over ben. Niet qua tekst, maar ook niet qua plaatsing van de afbeelding. Bij het maken van de bedanktpagina heb ik hetzelfde probleem. Hij doet NIET wat ik wil aargh! en die pipo’s waar je mee kunt chatten antwoorden natuurlijk niet, omdat het zondag is. Vooruit, ik gun het supportteam van AdPage ook een weekendje rust.

Met Heidi

Maandag 12 november

Vanochtend moest ik al om kwart over zes mijn warme bed uit, omdat ik samen met Heidi naar Uden zou rijden waar we allebei de Facebook Business Mastery cursus volgen. En om daar op tijd te komen, moet je de grote ochtendspits ontwijken en dus superdupervroeg gaan rijden. Tot mijn verbazing belde Heidi me om half 7 dat ze al in de file stond in de buurt van Amersfoort en dat ze iets later zou zijn. Gelukkig was ze maar een kwartiertje later en waren we alsnog om een uur of 8 in Uden. Waar we tien minuten in de regen hebben gewacht tot iemand de deur open kwam doen, dat dan weer wel. Toen Mark binnenkwam, leek hij enigszins gestressed, aangezien hij wat bleekjes zag. Hij was ook erg serieus vandaag. We hebben de hele dag met hem geoefend op het instellen van een goede doelgroep en advertentie. Ik zat daar sowieso als een zombie vanwege het vroege opstaan, dus op een gegeven moment nam ik de leerstof echt niet meer op. De rest leek daar wonder boven wonder geen last van te hebben. Sorry folks, maar na 5 uur geconcentreerd luisteren naar allerlei technisch geneuzel, is mijn concentratie zo ongeveer 0%. Gelukkig valt alles nog na te lezen in Mark zijn boek. Want we gaan de komende twee weken ook voor het eerst een echte advertentie draaien, aaa spannend! Bovendien zijn er nog een aantal zaken waar ik geen verstand van heb, zoals: hoe koppel ik mijn weggever dan eigenlijk aan die advertentie? Hoe zorg ik ervoor dat mijn potentiële klanten na het downloaden van het E-book, de bedanktpagina te zien krijgen? Echt geen idee nog, dus ik hoop dat het boek deze dingen opheldert. ‘S avonds was ik zo moe, dat ik niks meer heb gedaan. Alleen een beetje bankhangen en met de kat knuffelen.

Shiva ondersteboven

Dinsdag 13 november

Tot mijn grote verrassing had mijn lieve klant uit Colombia een hele mooie review voor me geschreven. Ze was superhappy met mijn teksten. Hoera! Dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. Daarnaast kreeg ik de hele dag last minute aanmeldingen van mensen die het toch zagen zitten om mee te doen aan mijn online cursus van aanstaande donderdag. Ook mensen waarvan ik het nooit had verwacht of die ik helemaal niet ken. Zo trots op ze! En blij voor mezelf, aangezien de euro’s mijn bankrekening binnenstromen. Plotseling zie ik dat er ook ineens een stuk of vijf mensen zijn die zich vlak achter elkaar inschrijven voor mijn gratis weggever. En ze komen allemaal uit Almere. Toeval? Of heeft dit te maken met een andere klant van mij die hier woont? 😉 Wel heel leuk, want zo vergroot ik natuurlijk automatisch mijn e-maillijst. En hoe groter je lijst, hoe meer waardevolle informatie je kunt sturen en hoe meer sales je er uiteindelijk uit kunt halen. Tot slot heb ik nog een nieuwe offerte gestuurd naar een klant waar ik al eerder mee heb samengewerkt. Ze wil haar websiteteksten nu van het Nederlands naar het Engels laten vertalen. No problem, miss. Ik kreeg al snel een akkoord op mijn offerte, hoezee. Dan kan ik in ieder geval alweer met deze klus voor volgend jaar aan de slag 🙂

Willy aan het werk

Woensdag 14 november

Ik startte de dag met een gratis websitescan voor één van mijn cursisten die helemaal gek is van reizen. Een websitescan houdt in dat ik je via Skype een aantal tips geef over de teksten die je geschreven hebt. Gezellig met elkaar gebabbeld en veel nuttige tips gegeven. Daarna heb ik aan het begin van deze blog gewerkt en zette ik nog de laatste puntjes op de i voor mijn online cursus, die morgen van start gaat. Aan de ene kant superveel zin in, aan de andere kant vind ik het ook superspannend, omdat ik nog nooit een training via Facebook Live heb gegeven aan zoveel mensen (42 deelnemers!) tegelijk. Ik weet ook dat het me een hoop tijd gaat kosten, maar ik denk dat het me enorm veel nieuwe inspiratie en misschien wel nieuwe klanten oplevert. Ik heb nog wat laatste mailtjes met vragen over mijn cursus beantwoord en de onderneemsters die twijfelden nog eens aangesproken of ze toch graag mee wilden doen. Bij degene die geen antwoord geven, weet ik meteen al dat dat hem niet meer wordt en bij de anderen die bleven twijfelen, verwachtte ik er uiteindelijk ook weinig meer van. Ik merk nu, na twee jaar ondernemen, al gauw wie er alleen maar zegt dat hij/zij iets graag wil, en wie het ook daadwerkelijk gaat doen. Ik heb dat verder losgelaten, het is graag of niet. Ik ben erg dankbaar voor de deelnemers die wel voor mij hebben gekozen. ‘S avonds heb ik de poster met de sales-piramide die ik van businesscoach Veronique Prins heb gekregen, op mijn deur gehangen. Omdat ik mijn omzetdoel voor dit jaar nog niet gehaald heb, geeft dit mij overzicht en structuur over wat ik nog zou kunnen doen om het wel te halen. Ook weet ik precies hoeveel omzet ik nog moet draaien om dit toch nog te kunnen bereiken. Hop, aan de bak en doelen stellen! Op tijd mijn bed in, want morgenochtend om 10 uur start ik met mijn live training. Erg spannend, maar oh zo tof, om de connectie met andere ondernemers aan te gaan!

Visualiseer

Wil jij ook interessante en aansprekende blogs leren schrijven om jouw expertstatus als vrouwelijke ondernemer binnen jouw branche te vergroten? Download dan geheel gratis mijn ‘3 geheime strategieën om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog’ rechtsonder mijn homepage.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *