De nieuwsgierigheid van de mensch naar andere mensen is één van de redenen waarom je af en toe over jezelf moet bloggen. Op die manier leren potentiële klanten en andere geïnteresseerden jou beter kennen en zullen ze daar uiteindelijk wat van vinden. Ze vinden je namelijk wel of niet leuk en daar moet je het maar mee doen. Als je over jezelf vertelt, is het natuurlijk het allerleukst als je iets vertelt wat nog maar weinig mensen van je weten. Deze feitjes maken jou authentiek en zorgen ervoor dat de lezers van je blog sneller onthouden wie jij bent en wat je doet. Je laat er namelijk mee zien dat je ook maar een mens bent die net als ieder ander zijn ups en zijn downs heeft.
Daarom ga ik vandaag 5 ‘geheimen’ over mijzelf onthullen die mij uniek maken als persoon en waar niet iedereen van op de hoogte is. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.


1. Ik heb dyscalculie

Op het gebied van taal weet ik een heleboel. Hier ligt echt mijn talent. Maar als het op rekenen aankomt…. Op de middelbare school had ik steevast een 4 voor wiskunde en vervloekte ik regelmatig mijn bijlesleraar, omdat ik maar niet begreep hoe hij getallen zo leuk kon vinden. Toen ik later een aantal banen in de financiële wereld had, moest ik bepaalde diploma’s halen om mensen te mogen adviseren. Maar hoe ging ik dat flikken als ik totaal niet snapte hoe die berekeningen moesten worden uitgevoerd? Uiteindelijk heb ik bizar veel geoefend met een lieve, maar ongeduldige vriend die het mij keer op keer probeerde uit te leggen. Toen ik eindelijk snapte hoe het trucje in elkaar zat, deed ik gewoon de stappen na. Maar wat ik aan het doen was? geen idee. Gelukkig heb ik later besloten om mij met mijn werk te gaan richten op mijn talenten in plaats van op mijn beperkingen. Ik word er nu dus ook veel gelukkiger van om met mijn bedrijf lekker de hele dag met het schrijven van goede teksten voor websites van startende ondernemers bezig te zijn 🙂

 

Paprika

2. Ik ben allergisch voor ui en paprika

Toen ik 6 jaar oud was, belandde ik met paratyfus in het ziekenhuis. Oorzaak: rauwe kip van de barbecue. Na mijn operatie inclusief heftige narcose, merkte ik dat ik overgevoelig was voor voedsel dat een te sterke of te scherpe smaak had. Ik kan bijvoorbeeld nog steeds geen pittige maaltijden eten en ben allergisch voor ui en paprika. Zodra ik iets eet waar dat in zit verwerkt (en dat is echt heel veel!), krijg ik uitslag op mijn armen en hang ik de halve avond boven de pot. Ik probeer regelmatig nieuwe smaken uit te proberen, maar meestal eindigt de maaltijd in de prullenbak. Echt zonde, want nu kan ik ook niet gezellig samen met andere mensen eten die wel alles op kunnen. Volgens de doktoren heeft deze reactie op te scherp eten een verband met de herinneringen aan mijn twee maanden durende ziekenhuisopname, maar ik denk dat ook mijn extra smaakpapillen hierbij een rol spelen.

3. Ik ben een mega musicalfan

Het is mijn ‘guilty pleasure’ om minimaal drie keer per jaar een musical te bezoeken. Ik kan echt helemaal meeleven met het verhaal en de personages, waardoor ik heel hard jank tijdens de zielige momenten en de mooie liedjes. De verhalen raken mij in het hart en je ziet mijn ogen glimmen van plezier als ik in de theaterzaal zit en naar het verhaal kijk en luister. Omdat ik de grote musicals van Joop van den Ende altijd het allertofst vond, heb ik er gesolliciteerd als technicus (terwijl ik dus totaal niet technisch ben) en raad eens wat: ik werd gewoon aangenomen als één van de weinige vrouwen binnen het team! Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar lang een grote spotlight mogen schijnen op Danny de Munk. Nu mogen jullie raden bij welke musical ik werkte 😉 Eén ding kan ik je wel vertellen: it was a hell of a ride!notulen

4. Ik ben notulist voor de Wijkraad

Geloof het of niet, maar ik zit in de politiek. En dit, terwijl ik absoluut niet weet hoe ik subtiel antwoord moet geven en eigenlijk altijd té eerlijk en direct mijn mening geef. Ik zeg wat ik denk, ook als mensen het liever niet willen horen. Daarom is het maar goed dat ik binnen de Wijkraad van Utrecht Zuid voornamelijk fungeer als notulist. Daarnaast beheer ik het Facebook- en Twitterkanaal voor de Wijkraad Zuid. Mocht je het grappig vinden om te volgen wat er daar allemaal gebeurt of interesse hebben in de Utrechtse gemeentepolitiek: zoek op Wijkraad Utrecht Zuid en je vindt de pagina vanzelf. Vooral leuk voor linkse rakkers, denk ik zo;)

Emoties

5. Ik ben hooggevoelig

Ik zie er misschien uit als een stoere chick met een lief gezicht, maar mensen kunnen soms nog weleens schrikken van de intensiteit van mijn emoties. Ik voel sferen en gevoelens van andere mensen en mijzelf tien keer sterker aan dan dat ‘gewone’ mensen dit doen. Daarom kan ik ook niet lang in een ruimte zijn waar net ruzie is geweest en vind ik het moeilijk om mij af te sluiten voor verdrietige of boze gevoelens van anderen. Ik neem deze gevoelens als het ware voor een deel over, waardoor ik aan het eind van de dag na veel menselijk contact heel erg moe kan zijn. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en trek me de ellende van anderen enorm aan. Dit houdt ook in dat ik mijn mond opentrek in dat soort situaties, wat enorm vaak tegen me heeft gewerkt.

Gelukkig heeft mijn hooggevoeligheid ook een keerzijde: Doordat ik zo snel stemmingen aanvoel, kan ik mij goed inleven in wat de andere persoon op dat moment nodig heeft. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik mijn intense emoties kan gebruiken voor het uiten van mijn creativiteit. Ik schrijf, ik teken en ik speel piano. Ik heb inmiddels geleerd dat ik niet de hele wereld kan helpen en dat ik eerst maar eens goed voor mezelf moet gaan zorgen (zoals op onderstaande foto op Bali).

Bali met kat

En, ben je nog verbaasd over één van de ‘geheimen’ die je nu over me weet? Staan er weetjes bij die je positief verrassen of waar je misschien van schrikt? Laat het me even weten in de comments.

We bloggen!

2 antwoorden
  1. mira
    mira zegt:

    Wauw, leuk artikel om te lezen! zelf wil ik ook een blog beginnen, en weet ook hoe of waar te starten. Dat word nog eventjes uitpuzzelen, en veel informatie opzoeken. Maar ook dat komt goed!
    Ga zo door!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *